Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Pád ze skály, vloupání na benzinku, devět zadržených. Letošní silvestr byl podle policie klidný

I když pražští policisté během novoročních oslav přijali na tísňovou linku skoro tisíc volání, uklidňovali potyčky na ulicích i v domácnostech a řešili vloupání i pád ze skály, byl to podle nich jeden z klidnějších silvestrů.

V centru Prahy hlídkovaly stovky policistů včetně těch s dlouhými zbraněmi. Tam na osobní svobodě omezili devět lidí, kteří se zapletli do potyček na Václavském náměstí. „Dále policisté řešili bezmála sedmdesát přestupků, z nichž byla drtivá většina spojena se zákazem odpalování pyrotechniky,“ informovala na policejním webu mluvčí Eva Kropáčová.

Pyrotechnika zranila i jednoho z dopravních policistů ve chvíli, kdy zavíral ulici na Václavském náměstí kvůli velkému počtu lidí. 

Ke skoro padesáti požárům, které souvisely s používáním zábavní pyrotechniky, vyjeli během silvestrovských oslav pražští hasiči. Do půlnoci to bylo sedm zásahů, prvních čtyřicet minut Nového roku jedenáct a pak dalších pětatřicet. Hořela celá...

Tísňová linka přijala skoro tisíc hovorů, nejčastěji lidé nahlašovali odpalování pyrotechniky v místě, kde je to zakázané vyhláškou. Dále pak volali kvůli drobným požárům košů a kontejnerů. Neshody lidé neřešili jen na ulicích, policisté museli přijet divoké rodinné hádky uklidnit i k lidem domů.

„Policisté dále zasahovali při pádu muže, který vlastní chybou spadl z Vyšehradské skály, nebo se jim podařilo zadržet muže, který se po půlnoci vloupal do benzínové čerpací stanice v Černokostelecké ulici,“ dodala Kropáčová.

„I přestože se policisté po celou noc v Praze nezastavili v porovnání s předchozími roky, se jednalo o jeden z klidnějších silvestrů,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, silvestr, zranění, vloupání, tísňová linka, potyčky

Pád ze skály, vloupání na benzinku, devět zadržených. Letošní silvestr byl podle policie klidný  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.