Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Bude to klouzat. V pátek ráno hrozí v Praze náledí, senioři by raději měli zůstat doma

Kombinace mlhy, deště a teplot blížících se nule podle meteorologů může během dnešní noci a pátečního rána vytvořit na chodnících a silnicích náledí. Lidé by měli chodit opatrně, ti méně mobilní raději omezit vycházení.

Výstraha Českého meteorologického ústavu platí pro Prahu i zbytek republiky od dnešní půlnoci do zítřejích deseti hodin ráno. „V noci na pátek budou teploty vzduchu místy klesat blízko k nule nebo pod nulu. Kvůli předchozím srážkám a mlhám jsou povrchy mokré, proto na nich očekáváme v noci na pátek a v pátek ráno zvýšenou pravděpodobnost tvorby náledí,“ uvedli meteorologové na platformě X.

Povrchy budou kluzké, chodcům hrozí pád, v dopravě zase zvýšená nehodovost. Odborníci proto doporučují chodit velmi opatrně, starší a méně mobilní by raději měli zůstat doma. Řidiči mají sledovat dopravní zpravodajství a také jezdit opatrně.

Během pátku se pak teploty v Praze mohou dostat i k pěti stupňům, ojediněle se vyskytnou slabé přeháňky. V sobotu tak může být až šest stupňů, v neděli osm. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky Český hydrometeorologický ústav, předpověď, náledí, déšť

Bude to klouzat. V pátek ráno hrozí v Praze náledí, senioři by raději měli zůstat doma  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.