Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

VIDEO: Pražské policisty vyslali ke sténající ženě, za chvíli už jí pomáhali rodit

Na tento výjezd dva pražští policisté jen tak nezapomenou. Zavolala si je do bytu na pomoc žena z Letné a když dorazili, zjistili, že bude co nevidět rodit. Do příjezdu lékaře ale miminko čekat nechtělo, a tak se z policistů na chvíli stali porodní asistenti.

Hlídku k devětadvacetileté ženě v nesnázích vyslal dispečink v sobotu 13. května krátce před druhou odpoledne. Pomoc si do bytu v ulici Dobrovského zavolala sama, začala totiž rodit a jet do nemocnice už sama nemohla. 

„Policisté z Oddělení hlídkové služby rychle z auta vyndali záchranářský batoh a přes sousedy se dozvonili do domu, ze kterého se ozývalo ženské sténání,“ popsal na webu policejní mluvčí Richard Hrdina

Žena chytře nechala otevřené dveře a tak k ní dvojice přiběhla až do ložnice. „Rodička již byla ve spojení s operátorkou záchranné služby a ta jí i zasahující policisty přesně instruovala tak, aby vše proběhlo v pořádku,“ doplnil Hrdina. 

Než stačil přijet lékař, malý Louis už byl na světě. Policisté ho zabalili do ručníků, podle rad operátorky mu šimrali nožičky a chlapeček dal pláčem rychle najevo, že se mu to příliš nezamlouvá. 

O pár minut později už si maminku i syna převzal lékař, v patách záchrance byl i tatínek, který přestřihl pupeční šňůru. 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, záchranáři, porod, dítě, pomoc, lékař, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pražské policisty vyslali ke sténající ženě, za chvíli už jí pomáhali rodit  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.