Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Ministr školství ocenil přes třicet učitelů a akademiků za jejich přínos českému školství

Na blížící se začátek školního roku se připravují nejen žáci a jejich rodiče, ale také učitelé. U příležitosti začátku školního roku některým z nich předal ministr školství Vladimír Balaš ocenění. Ve Valdštejnské zahradě byly vyznamenány významné osobnosti pedagogiky. Které na medaile nominovali zástupci škol, vyučující, rodiče, žáci i širší veřejnost.

Ministr rozdal téměř 40 medailí

Medaile uděluje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jak učitelům, tak i vědcům a dalším akademikům, kteří působí na poli pedagogiky. Letos získala medaili necelá čtyřicítka pedagogů, kteří měli významný pozitivní přínos pro resort školství.

Sešli jsme se na tomto slavnostním shromáždění, abychom vám nejvyšším resortním oceněním poděkovali za významnou pedagogickou, výchovnou, vědeckou či uměleckou práci anebo dlouhodobé vynikající působení v resortu školství,“ řekl na slavnostním zahájení ministr školství Vladimír Balaš (STAN). „To, že jste dnes tady, vás řadí mezi nejlepší z nejlepších. Mezi ty, kteří pomáhají zkvalitnit české školství, dokážou posouvat své žáky a studenty vpřed a jsou vzorem pro ostatní. Máte můj upřímný obdiv a respekt a je mi ctí být mezi vámi,“ dodal ministr.

Mezi oceněnými byly i pražské učitelky

Nominace jsou rozděleny do dvou kategorií – 1. a 2. stupeň. Ze čtyřiceti učitelů, kteří obdrželi ocenění čtyři působí v Praze.

Ivana Holubová působí ve školství téměř 20 let a je ve své pozici respektována především pro vysokou odbornou úroveň a výjimečnou osobnost. Momentálně působí na Základní škole v Praze 5 – Radlická.

Světlana Vojtová je učitelkou na prvním stupni Základní školy Křimická na Praze 10. Paní Světlana do své praxe zapojuje hru na zobcovou flétnu a vede program pro zdravé dýchání. Se svými žáky slaví mnoho úspěchů v uměleckých soutěžích.

Vladimíra Nepomucká učí už 40 let na Základní a mateřské škole v Ďáblicích. Na prvním stupni učí vlastivědu a je známá svou charakteristickou laskavostí k žákům. Svoje bohaté zkušenosti zúročuje jak při tvorbě nového Školního vzdělávacího plánu, tak i při mentorování studentů pedagogických fakult.

Václav Velčovský působí přímo na ministerstvu, kde se zasloužil o zapojení české vědy a výzkumné infrastruktury na mezinárodní úrovni. Díky úspěšnému řízení evropských prostředků se zasadil o stabilizaci výzkumného ekosystému v Česku. Mezi svými koelgy je uznávaný také pro svou publikační a pedagogickou činnost.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MŠMT

Štítky školství, ocenění, učitelé, MŠMT, Praha, ministr školství, Vladimír Balaš, Valdštejnská zahrada, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Starostové a nezávislí, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr školství ocenil přes třicet učitelů a akademiků za jejich přínos českému školství  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.