Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Pražští policisté změřili své síly ve střelbě. Důležitá byla rychlost, ale také přesnost

Pražští policisté se ve středu utkali v soutěži ve střelbě. Šlo o policejní přebor ve střelbě, který proběhl na poříčanské střelnici. Rychlost a přesnost střelby v soutěžním klání porovnalo sto osm policistů Krajského ředitelství hlavního města Prahy.

„Na pěti stanovištích byly připraveny disciplíny zaměřené na rozvoj dovedností v ovládání služební zbraně a schopnosti vyhodnotit situaci při služebním zákroku. Policisté stříleli do pevných, ale i pohyblivých terčů. Pro závodníky byly simulovány statické a dynamické střelecké situace,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová a doplnila, že pro vyhodnocení výsledků byl důležitý nejen dosažený čas, ale také počet jednotlivých zásahů.

Střelecké situace, které byly podle mluvčí zajímavé a nápadité, soutěžícím policistům připravil Jiří Hakala společně s instruktory Školního policejního střediska. „Střelci měli možnost zastřílet si do papírových a kovových terčů různých velikostí. Nejlepší střelci byli odměněni věcnými cenami, které jim předal náměstek ředitele pro vnější službu Petr Víšek,“ uvedla Siřišťová.

V mužské kategorii se jako nejlepší střelci ukázali policisté ze školního policejního střediska. V kategorii žen se na prvním místě umístila policistka z cizinecké policie, na druhém místě policistka z místního oddělení Ruzyně a na třetím místě policistka z místního oddělení Vinohrady. V kategorii družstev pak první tři místa obsadili policisté ze školního policejního střediska (tým A), policisté ze školního policejního střediska (tým C) a policisté ze zásahové jednotky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, střelba, soutěž, přebor, Praha, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražští policisté změřili své síly ve střelbě. Důležitá byla rychlost, ale také přesnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.