Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Praha bude hostit maraton. Přiláká běžce z více než stovky zemí světa

V Praze se v neděli 8. května poběží Volkswagen Maraton Praha. České hlavní město se v kvalitě závodů a oblibě mezi lidmi dostalo mezi deset nejlepších měst světa v rámci běhání. Na maraton zavítá už tradičně kromě běžců také mnoho turistů z více než stovky světových zemí.

Maratony do Prahy lákají desetitisíce turistů

„Vnímáme, že tato akce je magnetem pro sportovně založené turisty z celého světa a významným způsobem naše město propaguje. Vždycky se na tuto událost těšíme. Praha je otevřená běžcům z celého světa. Právě sport je to, co nás může spojit,“ uvedl ve zprávě pro novináře pražský radní pro sport Vít Šimral (Piráti).

Běžecké události do Prahy každoročně přilákají přes 107 tisíc českých i zahraničních turistů, z toho je 34 tisíc českých a 13 tisíc zahraničních běžců. „Podle nezávislé studie přináší RunCzech běžecké závody Praze 693 milionů korun v rámci přímého ekonomického přínosu. Na maraton zavítá opět hodně turistů z více než 100 zemí světa,“ uvedl v tiskovém prohlášení prezident organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo.

Vedení Prahy si pochvaluje globální zviditelnění hlavního města

Právě maraton se může podle Capalba stát jedním prvních velkých hybatelů turismu pro Prahu. „Koronavirová pandemie tohle významně narušila, také my jsme v minulém roce nemohli pozvat tisíce běžců ze zahraniční,“ doplnil Capalbo.

Vedení Prahy si pochvaluje globální zviditelnění hlavního města, jejíž krásy může díky záběrům z maratonu obdivovat až 718 milionů diváků ve 131 zemích světa. Důležitým aspektem maratonů, které pořádá RunCzech, je respekt k životnímu prostředí. „Už několik let závodníci ze startovného přispívají k výsadbě stromů. Vysazeno bylo již 3465 stromů a keřů díky podpoře 7 tisíc běžců na více jak 60 místech po celé republice,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel strategického rozvoje nadace Partnerství Miroslav Kundrata.

Ohodnoť článek

Foto RunCzech

Štítky sport, běh, turismus, Praha, maratonský běh, hlavní město, Volkswagen, RunCzech, Carlo Capalbo, Česká pirátská strana, Vít Šimral, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Miroslav Kundrata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha bude hostit maraton. Přiláká běžce z více než stovky zemí světa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.