Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ukrajinci chystají úklid pražských ulic. Chceme udělat něco na oplátku, říká organizátorka

Lidé, kteří z Ukrajiny utekli před válkou, kterou na jejich území rozpoutal Vladimir Putin, se rozhodli v Praze pomáhat. Uprchlíci, kteří našli pomoc v Praze, naplánovali na sobotu 9. dubna dobrovolnickou úklidovou akci. Organizátoři akce uvádějí, že jde o formu poděkování všem, kteří lidem z Ukrajiny pomáhají.

Úklid proběhne například v ulicích Prahy 7 nebo Prahy 10

Praha 7 akci podpoří vybavením na úklid a odvozem odpadu. „Marně našim novým ukrajinským sousedům vysvětluji, že jsme jim vděční, že za nás a naši svobodu právě teď na Ukrajině bojují jejich muži, ženy, bratři, sestry, otcové i matky. Nedají ale jinak a chtějí Praze pomoci, a tak budou v sobotu od 9 hodin uklízet Prahu 7 a Prahu 10,“ uvedl v tiskové zprávě starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha sobě).

Právě Praha 7 vytipovala místa, která dobrovolníci uklidí a akci podpoří dodáním potřebného materiálu, například pytlů na odpadky a dalšího vybavení. Městská část zároveň zajistí svoz sesbíraného odpadu.

„Úklid organizujeme na znamení vděčnosti za všechny naše lidi“

Dobrovolnická akce proběhne například v Praze 7 nebo v Praze 10, a to v sobotu 9. dubna. V Praze 7 se dobrovolníci sejdou v 9 hodin u prodejny Žabka na rohu ulic Dělnická a Komunardů. Do akce se zapojí také čeští dobrovolníci.

„Úklid organizujeme na znamení vděčnosti za všechny naše lidi, kterým se zde dostalo úžasného přijetí a velké pomoci. Chceme udělat alespoň něco na oplátku,“ uvedla ve zprávě pro novináře organizátorka akce Marija, která pochází z Ukrajiny, ale v Praze žije už několik let. Organizátoři na základě velkého zájmu zvažují, že by v podobných aktivitách pokračovali i na dalších místech v Praze.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky uprchlíci, Ukrajina, úklid, dobrovolníci, Praha, Vladimir Vladimirovič Putin, odpad, Jan Čižinský, Žabka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajinci chystají úklid pražských ulic. Chceme udělat něco na oplátku, říká organizátorka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.