Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Očkovací centrum na pražském Chodově po sedmi měsících ukončilo provoz

Očkovací centrum v pražském obchodním domě na Chodově po sedmi měsících ukončilo provoz. Poslední zájemce o vakcínu proti covidu-19 naočkovalo v neděli večer, od pondělí zůstane uzavřeno. Informoval o tom Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM), který centrum provozoval.

Na webu očkování však stále lidé najdou místa, kde se mohou nechat proti koronaviru naočkovat.

Kvůli malému zájmu o očkování v poslední době omezila nebo úplně ukončila provoz řada očkovacích míst po celé republice. V Praze skončila většina očkovacích center mimo nemocnice. Na začátku února se uzavřelo očkovací místo Fakultní nemocnice Bulovka na hlavním nádraží a v polovině února naposledy očkovali zdravotníci Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v obchodním centru Černý Most. K začátku března má končit očkování proti covidu-19 i v obchodním domě Kotva v centru Prahy.

Mimo zdravotnická zařízení očkování pokračuje v Kongresovém centru na Vyšehradě, kde ale před časem přestali kvůli malému zájmu očkovat o víkendech. Podobně postupovala i Fakultní Thomayerova nemocnice v Krči.

Od začátku vakcinace před koncem roku 2020 dostalo v Praze dvě dávky očkování přes milion lidí a posilující dávku si nechalo aplikovat na 680 tisíc lidí. Vedle obyvatel Prahy se v metropoli očkovali i lidé z dalších regionů, kde není vakcinace tak dostupná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FNUSA

Štítky koronavirus, očkování, centrum, Chodov, Praha, očkovací centrum, Institut klinické a experimentální medicíny, Nemocnice Na Bulovce, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Thomayerova nemocnice, Černý Most, Vyšehrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum na pražském Chodově po sedmi měsících ukončilo provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.