Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Známé osobnosti podporují projekt Pink Bubble na rekonstrukci dětského hřiště v Motole

Motolskou nemocnici každý rok navštíví přes 20 tisíc dětských a dospívajících pacientů z celé České republiky. Nadační fond Pink Bubble pro ně vylepšuje terapeutickou zahradu, díky které bude pobyt v nemocnici o něco snesitelnější, radostnější a barevnější. Část už je hotová, ale na další část stále nadační fond shání finance. Projekt opravy dětského hřiště v nemocnici podporují svými videi i známé osobnosti.

Rekonstrukce hřiště a terapeutické zahrady v nemocnici Motol

Nadační fond Pink Bubble už deset let pomáhá mladým lidem, kterým zkomplikovalo život onkologické onemocnění. Za celou dobu nadační fond rozdělil už přes 15 milionů korun, splnil 282 přání a podpořil dospívající holky a kluky na vlastní cestě životem.

Novým projektem, do kterého se Nadační fond Pink Bubble pustil, je rekonstrukce hřiště a terapeutické zahrady v nemocnici Motol, aby si děti mohly odpočinout, strávit čas na čerstvém vzduchu a přijít na jiné myšlenky.

Kousek radosti za nemocničním oknem. Nadační fond shání peníze na nové dětské hřiště u motolské nemocnice

Odpočinout si, strávit čas na čerstvém vzduchu a přijít na jiné myšlenky. Dětské hřiště v areálu motolské nemocnice, které v roce 2014 vybudoval Nadační fond Pink Bubble, prochází rekonstrukcí. Podle plánu by terapeutická zahrada mohla už příští...

Kousek živé přírody hned za oknem nemocničního pokoje

Dětské hřiště v areálu motolské nemocnice, které v roce 2014 vybudoval Nadační fond Pink Bubble, prochází rekonstrukcí. Podle plánu by terapeutická zahrada mohla už příští rok nabídnout možnost relaxace i aktivního odpočinku dětem všeho věku, dospívajícím i handicapovaným.

Terapeutická zahrada bude podle Pink Bubble nadále sloužit hlavně dlouhodobě hospitalizovaným dětem a teenagerům. Ať už těm z onkologie, neurologie, pediatrie, ortopedie, pacienty na dialýze, po transplantacích, po úrazech, chronicky nemocným. A využijí ho samozřejmě i děti ošetřené ambulantně. Zahrada tak nabídne kousek živé přírody hned za oknem nemocničního pokoje.

Zapojit se může každý. Přispět můžete zde

První sbírka „nechme děti hrát (i v nemocnici)“ umožní vybudovat v areálu terapeutické zahrady několik sportovních stanovišť. Například petanquové hřiště, stůl na stolní tenis, venkovní fitness, šachy a člověče nezlob se nebo houpací hnízdo a teepee se skluzavkou pro malé pacienty.

Část projektu už je hotová, se zbytkem ale potřebuje Nadační fond pomoci. Svou pomoc nabídli například Richard Genzer nebo Jiří Dvořák, kteří natočili videa, kde veřejnost vyzývají k tomu, aby se zapojila do podpory projektu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pink Bubble

Štítky projekt, podpora, děti, zdraví, Pink Bubble, Praha, Fakultní nemocnice v Motole, nadační fond, dětské hřiště, Česko, Instagram, Richard Genzer, Jiří Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Známé osobnosti podporují projekt Pink Bubble na rekonstrukci dětského hřiště v Motole  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.