Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dnes večer se na Národním divadle v Praze rozzáří obří srdce

Na znamení všech dobrých skutků bude dnes večer na budově Národního divadla zářit obří srdce v barvách Giving Tuesday. Rozzáří se i rozhledna na pražském Petříně. Úterý 30. listopadu patří na celém světě štědrosti a dobrým skutkům, právě dnes stovky milionů lidí z celého světa budou konat dobro. V České republice Giving Tuesday již šestým rokem iniciuje Asociace společenské odpovědnosti. Do nejštědřejšího dne v roce se může zapojit kdokoliv.

Zapojit se může kdokoliv

Do Giving Tuesday se může zapojit kdokoliv a téměř jakkoliv. Každý může věnovat peníze, věcné dary, ale svůj volný čas či odborné znalosti. Zájemci se mohou inspirovat na webových stránkách iniciativy, kde najdou přes dvě stovky výzev.

Zájemci mohou podpořit například onkologicky nemocné děti, osamocené seniory nebo výstavbu útulku pro handicapovaná zvířata. Zakoupením Nocleženky dopřejete lidem bez domova noc v teple. Přispět můžete ale třeba i k realizaci svatby duševně nemocného páru nebo k vysazování stromů v Africe.

Národní divadlo jako symbol mecenášství

„To, že se Češi jako národ nemají vůbec za co stydět, dokazuje i fakt, že pomáhat druhým je důležité pro devět z deseti lidí a toto číslo se rok od roku zvyšuje. Do dobročinnosti se v posledním roce dle průzkumu agentury Ipsos zapojilo 83 procent Čechů. Jsem nesmírně hrdá na to, že české srdce je tak velké a všeobjímající, že se i v této nelehké době dokáže vcítit do druhých a stát při nich, když je potřeba,“ říká zakladatelka a výkonná ředitelka Asociace společenské odpovědnosti Lucie Mádlová.

Právě na počest dobrých skutků se dnes po setmění rozsvítí i některé pražské památky. Kromě tradičního nasvícení Petřínské rozhledny spatří Pražané od pěti hodin odpoledne obří srdce na budově Národního divadla. „Symbolicky tak chceme oslavit českou tradici mecenášství a zrod české filantropie, která stála za výstavbou a později i obnovou Národního divadla po rozsáhlém požáru a byla financována prostřednictvím veřejné sbírky,“ vysvětluje nasvícení divadla Lucie Mádlová.

Ohodnoť článek

Foto Giving Tuesday 2021

Štítky srdce, Národní divadlo, Giving Tuesday 2021, Praha, Národní divadlo v Praze, Česko, Petřín, rozhledna, Afrika, Ipsos, Asociace společenské odpovědnosti, o.p.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes večer se na Národním divadle v Praze rozzáří obří srdce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.