Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladá žena zkolabovala doma, život jí zachránili policisté s defibrilátorem

V úterý ráno řešila dvojice pražských policistů nepříjemnou situaci. V jednom z bytů na pražském Jarově zkolabovala pětadvacetiletá žena a právě zmínění dva muži zákona byli nejbližší policejní hlídkou vybavenou defibrilátorem. Právě díky programu First respondent, jehož účelem je rychlá reakce a poskytnutí první pomoci ještě před příjezdem zdravotníků, mladá žena zůstala naživu.

Po příjezdu na místo uviděli policisté ležet na zemi ženu, které její přítel poskytoval laickou první pomoc, kterou ho prováděla operátorka na lince 155. Policisté muže vystřídali a pokračovali v nepřímé srdeční masáži.

„Jeden z policistů resuscitoval, druhý si mezitím připravil přístroj AED neboli defibrilátor, který doporučil a následně i provedl u ženy jeden výboj. Poté ženu předali do péče posádce zdravotnické záchranné službě a policisté nadále pokračovali v provádění nepřímé srdeční masáže,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policistům a záchranářům se nakonec u mladé ženy podařilo funkci srdce obnovit a po zajištění byla převezena do nemocnice. „Pražští policisté přístroj AED využili v tomto roce ve více než padesáti případech,“ dodala Siřišťová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky kolaps, první pomoc, policie, Praha, Jarov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladá žena zkolabovala doma, život jí zachránili policisté s defibrilátorem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.