Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Z káně v Hlubočepích se stal střelecký terč. Následky kontaktu s člověkem nepřežila

V pražských Hlubočepích nalezli lidé minulý týden káně lesní v zoufalém stavu. Dravec byl vyčerpán a neschopen postavit se nebo udržet hlavu vzpřímeně. Veterinární vyšetření ukázalo, že do káně někdo střílel, v těle bylo totiž nalezeno několik broků, přičemž jeden přímo v hlavě.

Smutný příběh sdílela na svém facebookovém profilu Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy. Ti v jednom ze svých příspěvků informovali o nalezené a zraněné káni. Dravec byl nalezen v naprosto vyčerpaném stavu v Hlubočepích v Praze 5. 

Záchranná stanice ve svém příspěvku uvádí, že za většinu zranění, se kterými se k nim zvířata dostanou, mohou lidé. „Za většinou zranění, se kterými se k nám do záchranné stanice hlavního města Prahy živočichové dostávají, stojí - byť nepřímo - člověk a jeho civilizace. Je to důsledek “soužití” lidí a zvířat v městském prostředí, kde na zvířata každý den číhá spousta nebezpečí. Jako by už to samo o sobě nestačilo, jsou tady navíc ještě takoví jedinci, kteří zvířatům ubližují zcela záměrně." Při veterinární prohlídce bylo v této káni lesní nalezeno několik broků. Někdo si z ní tak udělal terč na střílení.

Kontakt s člověkem skončil pro tohoto dravce smrtelně. Byť byla samice v péči záchranářů, nepodařilo se ji zachránit. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy

Štítky káně, zvíře, Hlubočepy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Vosátka

Bylo by žádoucí. kdyby policie sledovala tento rajon a pachatele odhalila. Jeden nosí brokovnici, druhý opakovačku. V případě zachycení pachatele by měl být trest odstrašující.

Úterý, 23. dubna 2024, 20:17Odpovědět

Melánie Hiralová

Společnost velmi zhrubla a různé počítačové hry válečného charakteru a různá sdělení a neustálé informace o válce vyvolávají v lidech agresi a chtějí si to vyzkoušet pak v praxi. Těch co milují zvířata (i lidi) stále ubývá.

Pondělí, 22. dubna 2024, 10:53Odpovědět

Z káně v Hlubočepích se stal střelecký terč. Následky kontaktu s člověkem nepřežila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.