Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

AKTUÁLNĚ: Demonstranti zaplnili Václavák a Hlavní nádraží. Tisíce lidí požadují demisi Andreje Babiše

Tisíce demonstrantů dnes zaplavily Václavské náměstí. Lidé požadovali demisi premiéra Andreje Babiše. Dav zaplnil zhruba dvě třetiny náměstí, demonstranti se poté přesunuli na hlavní nádraží. Akci organizoval spolek Milion chvilek pro demokracii. Podle jejího předsedy Mikuláše Mináře je další demonstrace v plánu už příští týden.

Lidé se na Václaváku začali sházet už po 17. hodině. Pár minut po šesté bylo náměstí ze dvou třetin plné. Minář pak v proslovu do mikrofonu odhadl počet demonstrujících na 60 tisíc. Mnoho lidí si na akci přineslo transparenty, náměstím zněly pokřiky jako „hanba!", „demisi" nebo „máme toho dost!".

Po hodině proslovů se dav dal do pohybu na průvod městem. Ten končil na hlavním nádraží, kde doborovolníci spolku rozdávali přes 350 tisíc letáků obsahujících požadavek na demisi premiéra.

Spolek Milion chvilek pro demokracii zorganizoval za poslední rok několik masových demonstrací. Těch největších na pražské Letné se zůčastnilo okolo 300 tisíc lidí. Spolek apeluje na aktivitu občanské společnosti a požaduje vládu, která nemá trestně stíhaného předsedu ve střetu zájmů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky demonstrace, Andrej Babiš, demise, milion chvilek pro demokracii, hlavní nádraží, Václavské náměstí, Mikuláš Minář, Milion Chvilek, Letná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUÁLNĚ: Demonstranti zaplnili Václavák a hlavní nádraží. Tisíce lidí požadují demisi Andreje Babiše  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.