Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plavecký areál Šutka dostane venkovní prostory. Ve Vršovicích vznikne také nová multifunkční hala

Do návrhu rozpočtu hlavního města pro rok 2022 budou zařazeny záměry na vypracování projektové dokumentace pro novou sportovní výstavbu. Konkrétně se jedná o projekt na výstavbu venkovní části plaveckého areálu Šutka. Ten by měl stát 250 milionů korun. Dále se jedná o projekt na stavbu sportovní haly při Gymnáziu Přípotoční, a to za 450 milionů korun.

Praha má nedostatek plavekých bazénů i víceúčelových sportovních hal

Podle radního pro oblast školství a sportu Víta Šimrala (Piráti) jsou sportovní infrastruktura a její technický stav klíčovými proměnnými pro další rozvoj sportu na území hlavního města.

Plánované investice, a to odhadovaných 450 milionů na výstavbu víceúčelové sportovní haly při Gymnáziu Přípotoční a 250 milionů pro dostavbu venkovní části Plaveckého areálu Aquacentum Šutka, výrazně pomohou navýšit kapacitu a zvýšit dostupnost sportovních zařízení provozovaných městem,” řekl Šimral.

Na území metropole je aktuálně nedostatek plaveckých bazénů i víceúčelových sportovních hal pro míčové sporty s tribunou pro přibližně tři tisíce diváků pro uskutečnění významných sportovních soutěží. 

Plavecké bazény Praha nyní vlastní a provozuje pouze tři – Aquacentrum Šutka, plavecký bazén Strahov a plavecký bazén na Výstavišti. Víceúčelovou halu vlastníme pouze jednu, na Královce, kterou ale sami neprovozujeme. Podle schváleného Plánu rozvoje nám ale ve městě chybí minimálně pět plaveckých bazénů a tři víceúčelové sportovní haly,” doplnil radní Šimral.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aquacentrum Šutka

Štítky Šutka, Praha, Vršovice, rekonstrukce, hala, stavba, sportovní hala, plavecký bazén, Vít Šimral, Gymnázium Přípotoční, Česká pirátská strana, Kaliningrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plavecký areál Šutka dostane venkovní prostory. Ve Vršovicích vznikne také nová multifunkční hala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.