Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Developer koupil pozemky za 750 milionů. Chce stavět byty na Žižkově, v Hloubětíně a Vysočanech

Developer Central Group koupil letos v prvním pololetí v Praze pozemky za skoro 750 milionů korun. Plánuje na nich postavit více než 800 bytů. Jde o pozemky na Žižkově, v Hloubětíně a Vysočanech. Do zahájení výstavby bude prostory v areálech pronajímat. Na nákup dalších pozemků v metropoli má letos připraveno dalších 1,5 miliardy korun. Společnost to dnes sdělila v tiskové zprávě.

Největší akvizicí byl nákup brownfieldu o rozloze necelých 15 tisíc metrů čtverečních v Praze 3 na Jarově. Během příštích let by zde mělo vzniknout asi 500 nových bytů. Pozemek se nachází mezi ulicemi Habrová a Na Jarově. V původním výrobně-skladovém areálu nebudou chybět ani prostory pro obchody, služby, restaurace a kavárny. Developer počítá také s veřejným prostorem se zelení.

„Akvizicí areálu na Jarově jsme ještě více rozšířili své portfolio projektů na Žižkově. Tuto lokalitu vnímáme jako velmi perspektivní, což nám ostatně potvrzuje i obrovský zájem o náš nedaleký projekt Parková čtvrť," uvedl majitel Central Group Dušan Kunovský.

Další dva koupené pozemky jsou na území Prahy 9. Jeden z nich se nachází poblíž stanice metra Kolbenova a měl by zde vzniknout projekt se 180 byty. Druhá lokalita leží u stanice metra Hloubětín. Central Group zde chce postavit 130 bytů. Součástí objektu mají být i nové komerční prostory, ve kterých se počítá i se zachováním prostor pro zdravotnické služby.

Developer Central Group působí na pražském trhu 27 let. Podle Kunovského loni prodal asi 800 bytů, meziročně zhruba o stovku více. Za dobu svého působení dokončil 180 bytových projektů a prodal téměř 17 tisíc nových bytů, domů a parcel.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Cigler Architekti

Štítky byty, stavby, developer, Central Group, Praha, pozemek, Žižkov, Hloubětín, Vysočany, projekt, Jarov, Dušan Kunovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Developer koupil pozemky za 750 milionů. Chce stavět byty na Žižkově, v Hloubětíně a Vysočanech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.