Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ryan Gosling nebo Orlando Bloom. V Praze začínají opět točit zahraniční herci

Do Prahy se po koronavirové pauze začínají vracet zahraniční filmaři. Už v červnu mohli lidé na ulici narazit na známého amerického herce Adama Sandlera. Na přelomu června a července se pak v Praze začal natáčet nejdražší film od Netflixu s názvem The Gray Man v hlavních rolích s Chrisem Evansem a Ryanem Goslingem. Natáčení probíhá například u Rudolfina nebo na Letné. Podívejte se na velký přehled, kde na filmaře i slavné hvězdy můžete v nejbližších dnech narazit.

Kosmonaut z Čech Adam Sandler

Slavný americký herec Adam Sandler v metropoli již na začátku června natáčel pro Netflix film Kosmonaut z Čech, ve kterém ztvární hlavního hrdinu Jakuba Procházku, osamělého poutníka vesmírem. Film se v Praze natáčel patnáct dnů a kromě toho Sandler navštívil například trénink basketbalových reprezentantek. Stihl se také vyfotografovat s řadou svých fanoušků.

Americký herec Adam Sandler, který je v Praze, navštívil trénink basketbalových reprezentantek

České basketbalistky, které finišují s přípravou na mistrovství Evropy, měly včera na tréninku nečekanou návštěvu v osobě amerického herce Adama Sandlera. Hollywoodská celebrita, jež se v Praze chystá na natáčení filmu Kosmonaut z Čech, si během...

The Gray Man na Letné

Filmoví fanoušci si přijdou na své také v červenci. Tento týden se totiž v ulici Dukelských hrdinů na Letné natáčí nový fillm The Gray Man v hlavních rolích s Chrisem Evansem a Ryanem Goslingem. Celá ulice od Strossmayerova náměstí až k Výstavišti se změnila na dějiště akční automobilé honičky. V Praze se bude snímek natáčet až do 20. července.

Již zmíněná ulice je tak tento týden uzavřená pro auta, kola i hromadnou dopravu. Podle informací produkce bude ulice v době natáčení akčních scén uzavřena také pro chodce. Filmaři avizovali, že pro starší a hůře pohyblivé osoby zajistí přepravu golfovými vozíky.

Natáčení v samotném srdci Prahy

Kromě Letné se bude natáčet také na dalších místech, a to zejména v Praze 1. Městská část dokonce zřídila vlastní web, kde informuje o všech novinkách i omezeních, která s natáčením souvisejí. Zájemci jej najdou tady. Praha 1 připravila na těchto stránkách také mapu, ve které jsou k náhledu lokality, kde, kdy a co se na Jedničce bude natáčet.

Aktuálně se v samotném srdci Prahy lidé budou moci potkat s již zmíněnými Chrisem Evansem a Ryanem Goslingem, kteří tak kromě Letné budou obdivovat i historické jádro Prahy. Hlavní lokace, kde se bude natáčet, jsou Palachovo náměstí, náměstí Republiky a Dvořákovo nábřeží.

Od 3. do 6. července se film natáčel například na Mánesově mostě, na náměstí Jana Palacha a v okolí Rudolfina. Filmaři se na poslední zmíněná místa postupně ještě párkrát vrátí, a to 10. a 11. července a pak 17. a 18. července.

Lidé budou moct zahlédnout filmaře rovněž na Čechově mostě nebo na části Dvořákova nábřeží. Zde se bude natáčet 9. a 10. července a poté ještě 12. července.

Ve filmové kulisy se změní také náměstí Republiky, kam filmaři dorazí 15. a 16. července.

Světové hvězdy opět natáčejí v Praze. Objem filmového natáčení se vrací na úroveň před pandemií

V Česku se znovu natáčejí velké zahraniční filmové a televizní projekty a s nimi přijíždějí i někteří známí herci. Do země štáby lákají tuzemské filmové pobídky. Díky nim se bude v Praze v červenci natáčet i část nejdražšího projektu Netflixu,...

Známá místa s filmovým vzhledem

Kvůli natáčení se mnohá místa nejen v centru Prahy musela změnit. Na náměstí Jana Palacha například přibyla kašna s fontánou. Praha 1 na svém facebooku dokonce udělala hlasování o tom, zda se lidem nový prvek na náměstí líbí.

Rovněž v centru Prahy došlo kvůli filmování k řadě dopravních omezení. Od pátku 2. července do úterý 6. července nejezdily tramvaje a autobusy přes Staroměstskou. Odkloněna byla linka číslo osmnáct, a to z Malostranské na Újezd a přes most Legií k Národnímu divadlu.

Provoz tramvají u Rudolfina přeruší filmové natáčení

Provoz tramvají a autobusů přes Staroměstskou a mezi Výstavištěm a Strossmayerovým náměstím přeruší filmové natáčení. Od pátečního do úterního večera tak nepojedou tramvaje kolem Rudolfina a mezi zastávkami Strossmayerovo náměstí a Výstaviště...

Orlando Bloom nebo Rosamund Pike

V ulicích hlavního města měli Pražané také možnost zahlédnout známého herce Orlanda Blooma. Ten se do Česka vrátil díky natáčení druhé řady seriálu Carnival Row, ve kterém hraje spolu s Carou Delevingne. Natáčení mimo jiné probíhalo také v Pražské tržnici, a to v týdnu od 21. června.

V ulicích Prahy  je možné také natrefit na herečku Rosamund Pike, která v metropoli natáčí druhou řadu seriálu The Wheel of Time.

Praha je město kultury a příležitostí, říká anglická herečka Rosamund Pike, která nyní v hlavním městě žije

Britská herečka Rosamund Pike, která je známá například z bondovky Dnes neumírej, se kvůli natáčení seriálu The Wheel of Time přesunula spolu se svou rodinou do Prahy. V Česku žije už rok a půl. Kromě Prahy navštívila také Český Krumlov, o kterém...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar, Praha 1

Štítky Praha, film, natáčení, filmaři, kultura, herec, Ryan Gosling, Orlando Bloom, filmař, Adam Sandler, Letná, Chris Evans, The Gray Man, Netflix, Rudolfinum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ryan Gosling nebo Orlando Bloom. V Praze začínají opět točit zahraniční herci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.