Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prosím, ukliď po mně. Praha 10 apeluje na pejskaře, aby po svých psech uklízeli

Už osmým rokem svítí na některých chodnících Prahy 10 nástřik upozorňující pejskaře, aby uklízeli exkrementy svých miláčků. Městská část nově připravila speciální edukativní desatero určené majitelům psů, kterým jim předává užitečné informace a zároveň apeluje na jejich ohleduplnost.

Piktogramy nově ve Strašnicích a Záběhlicích

Letos se piktogramy upozorňující pejskaře na nutný úklid exkrementů začaly objevovat na chodnících v lokalitách Záběhlic a Strašnic. Vedení Prahy 10 se nově rozhodlo majitelům psů připomínat jejich povinnosti, ale i jim radit. K tomu slouží desatero, které například odkazuje na přehled míst pro volné běhání psů na Desítce, informuje o povinném hlášení na úřadě nebo pořízení mikročipu.

„Chceme, aby majitelé psů dostali na jednom místě soupis základních povinností, jež by měli dodržovat, a nemuseli volit složité dohledávání. Zároveň pro ně kolegové z našeho odboru životního prostředí a územního rozvoje připravili, na základě svých letitých zkušeností, praktické tipy,“ uvedla místostarostka odpovědná mimo jiné za oblast životního prostředí Jana Komrsková (Piráti).

Desatero na sociálních sítích i venku

Desatero budou pejkaři potkávat nejen na sociálních sítích a webu Desítky, ale také na některých z venkovních promopanelů. „V důsledku osvěty by mělo ubýt některých dotazů na úředníky, kteří tak budou mít víc prostoru na řešení specifických požadavků našich občanů. Velkým tématem je také úklid, jež jsme už posílili kapacitou naší správní firmy PRAHA 10 - Majetková, a.s. a aktuálně připravujeme další změny vedoucí ke zvýšení komfortu našich obyvatel,“ popsala místostarostka Jana Komrsková a dodala, že odpovědný přístup pejskařů podle ní působí možná jako drobnost, ale vzhledem k jejich počtu vidí ve vhodném apelu obrovský potenciál a považuje ho za jedno z důležitých opatření vedoucích k čistší Praze 10.

Ohodnoť článek

Foto repro Youtube

Štítky pes, exkrement, úklid, Praha 10, Praha, Záběhlice, Strašnice, Jana Komrsková, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prosím, ukliď po mně. Praha 10 apeluje na pejskaře, aby po svých psech uklízeli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.