Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ruské kolo na Praze 4 je v provozu, zájemců o jízdu bylo málo

Ruské kolo v pražském Podolí zahájilo dnes provoz. Stojí nedaleko plaveckého bazénu a provozuje ho Lunapark Dykovský. Za pětiminutovou jízdu zaplatí dospělí 100 korun. Na svém facebookovém profilu to uvedl provozovatel. Atrakce je na soukromém pozemku botelu Racek s výhledem na Vltavu, nábřeží a Vyšehrad. Někteří místní si na její umístění stěžují.

Vyhlídkové kolo měří 35 metrů a jízda na něm trvá pět minut. Dospělí za ni zaplatí 100 korun, děti mají vstup zdarma, uvedl provozovatel. Návštěvnost však dnes kolem 16. hodiny byla podle zjištění zpravodajky nulová, což mohlo být způsobeno vytrvalým deštěm.

Podle mluvčího radnice Prahy 4 Jiřího Bigase se bude atrakcí kvůli negativním reakcím místních zabývat stavební úřad. "Protože jsme zaznamenali několik negativních reakcí obyvatel z blízkých domů, věcí se začal zabývat stavební úřad Prahy 4. Vypsal kontrolní prohlídku," uvedl již dříve Bigas. Další kroky podle něj zatím nelze předjímat.

Lunapark Dykovský má podle svého facebooku atrakce například v Brně. Do konce prázdnin funguje u tamní přehrady vodní River Rafting nebo horská dráha s otočnými vozíky. Na přelomu května a června byly jejich atrakce také u obchodního centra Arkády na Pankráci.

Umístění vyhlídkového kola u Vltavy vyvolalo kontroverzi v roce 2016, kdy s plánem přišla radnice Prahy 5 ve spolupráci se soukromou firmou. Mělo být vysoké 60 metrů, tedy téměř dvojnásobné ve srovnání s tím, které nyní stojí v Podolí. Městská část s firmou podepsala smlouvu na pronájem pozemků, firmě se však nepodařilo sehnat nutná souhlasná stanoviska. Proti se postavili zejména magistrátní památkáři. Stavbu kritizovala i tehdejší primátorka Adriana Krnáčová (ANO) a vznikla proti ní petice.

Autoři | Foto Lunapark Dykovský

Štítky ČR, zábava, správa, Praha, Vltava, Podolí, Vyšehrad, Racek, Adriana Krnáčová, ANO 2011, Facebook, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ruské kolo na Praze 4 je v provozu, zájemců o jízdu bylo málo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.