Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

VIDEO: Vyjížďka na kajaku, surfování. Lidé si z rozvodněné Vltavy dělají sportoviště

Plavání, jízda na kajaku i surfování. K těmto všem sportům láká Pražany Vltava, která po upouštění Vltavské kaskády v posledních dnech nabrala na síle. Do vody lidé skáčou i přes zákaz plavby a apel vedení hlavního města, aby se k vodním tokům nepřibližovali. Neohrožují jen život svůj, ale i těch, kteří je přijedou zachránit.

Video, na kterém muž v neoprenu skočí do vln a surfuje, sdílel profil Forrest Král na síti TikTok v sobotu. Surfař si vybral místo mezi Negrelliho viaduktem a Štvanickou lávkou u ostrova Štvanice. Je to kousek od místa, kde je vytvořena umělá vlna a surfování organizuje skupina Vlny Štvanice. Video už má přes milion shlédnutí, lidé muže obdivují i kritizují.

@forrestkral

Top počasí 14.9.

♬ Pursuit Of Happiness - Extended Steve Aoki Remix - Kid Cudi

Následovalo proto druhé video, kde se píše, že akce je prováděna profesionálem a lidé by je neměli zkoušet. „V Praze prožíváme povodně jinak,“ popsal autor video.

Tohoto muže z vody nikdo zachraňovat nemusel, to až v neděli, kdy si šel zaplavat muž z Palackého mostu. Silný prod ho unášel dva kilometry ke Karlovu mostu, kde ho konečně vytáhli hasiči.

Pořádně hloupý nápad dostal muž, který si šel v sedm ráno zaplavat do Vltavy. Do vody vlezl na Smíchově, proud ho ale táhl až ke Karlovu mostu. Tam ho přijeli zachránit hasiči. Kromě podchlazení mu hrozí i pokuta sto tisíc korun.

A dnes, v pondělí, zase hasiči zmínili další jedince, kteří po Vltavě jezdí v lodích, třeba na kajaku. „Celou věc jsme předali k řešení policistům. Prosíme vás, neriskujte v rozbouřené vodě, případnou záchranou riskujete i životy zasahujících hasičů,“ vyzvali hasiči na síti X.

„Složky IZS mají plné ruce práce i bez těch, kdo riskují úplně zbytečně. Pokud hasiče, policisty nebo záchranáře zaměstnáte vlastním “furiantstvím”, budou zoufale chybět jinde. Buďme rozumní a ohleduplní,“ uvedl na síti X ministr vnitra Vít Rakušan

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Hasičů Praha, Forrest Král

Štítky hasiči, Vltava, surf, plavání, kajak, Rakušan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vyjížďka na kajaku, surfování. Lidé si z rozvodněné Vltavy dělají sportoviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.