Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Kvůli zřícení římsy v Lazarské zadali kriminalisté znalecký posudek. Vypracování potrvá několik měsíců

Pražští kriminalisté zadali vypracování znaleckého posudku k nedávnému zřícení římsy domu v Lazarské ulici, při kterém zahynul šestačtyřicetiletý cizinec. Policie, která případ podle dřívějších informací prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Vypracování posudku podle policistů potrvá několik měsíců. Podle mluvčí Prahy 1 Karolíny Šnejdarové je dům již zabezpečen.

Tragédie se stala 8. srpna před polednem v době silné bouřky s přívalovým deštěm. „Kriminalisté ve věci zadali vypracování znaleckého posudku z oboru stavebnictví. Vypracování posudku bude podle všeho trvat několik měsíců a následně bude rozhodnuto o dalším postupu v prověřování případu," uvedla dnes policie na síti X.

Budovu v Lazarské ulici vlastní Pojišťovna VZP, která je dceřinou společností Všeobecné zdravotní pojišťovny. PVZP po nehodě uvedla, že budova byla nově zrekonstruovaná a řádně udržovaná. Stavební úřad Prahy 1 v reakci na událost nařídil na budově zabezpečovací práce, podle Šnejdarové je již objekt zabezpečen, což na místě zkontroloval i znalec.

Podle právníků nese odpovědnost za pád římsy majitel domu. Policisté vše prověřují jako usmrcení z nedbalosti

V případech, kdy odpadne část budovy v důsledku její vady nebo nedostatečného udržování nemovitosti, hradí vzniklou škodu vlastník budovy. V souvislosti s dnešním zřícením římsy na muže v centru Prahy to napsala advokátka Adéla Anderson z kanceláře...

Obdobná nehoda se v Praze stala například v červenci 2013, kdy se v Dlouhé ulici v centru města z jednoho z domů po poledni uvolnila římsa a zranila jedenačtyřicetiletého muže. Zraněný muž nebyl v ohrožení života, záchranáři ho převezli s tržnou ranou na hlavě do nemocnice. V březnu 2010 skončil zraněním ženy pád římsy jednoho z domů ve Vratislavově ulici v Nuslích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky policie, hasiči, záchranáři, smrt, Lazarská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli zřícení římsy v Lazarské zadali kriminalisté znalecký posudek. Vypracování potrvá několik měsíců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.