Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Praha zpřísňuje nařízení. Na úřady nebo do obchodů už jen se zakrytým nosem a ústy

Pražský primátor Zdeněk Hřib vydal na doporučení krizového štábu nové nařízení o nošení ochranných prostředků nosu a úst při návštěvách obchodů, zdravotnických a sociálních zařízeních a sídlech veřejných orgánů. Nařízení tak od zítřejšího poledne doplní platné opatření týkající se povinnosti používat ochranné prostředky v MHD.

Dnes schválené opatření se bude od zítřejšího poledne týkat veřejných budov, služeben státní i městské policie, zdravotních a sociálních zařízení. „Jedná se ale také o supermarkety, nebo také nádraží. Prostě vnitřní prostory. Nebudeme to nařízení zatím rozšiřovat na ty vnější,“ řekl Hřib.

Lidé budou muset mít zakrytá ústa a nos rovněž na zastávkách MHD. Bude fungovat stejná zákazová zóna, která na nich platí v rámci zákazu kouření. O nařízení bude město obyvatele informovat mimo jiné rozhlasem v metru. U veřejných budov a obchodů Hřib předpokládá, že bude rozhodnutí oznámeno na tabulích a dveřích.

V MHD platí nařízení o zakrytí dýchacích cest od dnešního rána. Podle primátora jej Pražané dodržují. Pražský magistrát zavede prázdninový provoz MHD. Na lince B začne platit ve středu, na lince A a C o víkendu a u tramvají v pondělí 23. března. Od středy bude rovněž zrušena příměstská vlaková linka S49. O víkendu pak začnou noční spoje jezdit v intervalu 30 minut místo současných 20 minut.

Foto Vít Hassan | Zdroj magistrát města Praha, ČTK

Štítky ČR, správa, zdraví, koronavirus, Praha, obchod, Zdeněk Hřib, městská hromadná doprava, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha zpřísňuje nařízení. Na úřady nebo do obchodů už jen se zakrytým nosem a ústy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.