Počasí dnes25 °C, zítra27 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

VIDEO: Novotnému před řeporyjský úřad vysypali hnůj. Máme spolu nevyřízené účty, hlásá cedule

, aktualizováno 14. května 2024, 11:04

Městská část Řeporyje se dnes probudila do zapáchajícího rána, zástupci skupiny My zemědělci totiž před úřad starosty Pavla Novotného vysypali celý náklaďák hnoje. Do kupy zapíchli ceduli s nápisem Máme spolu nevyřízené účty.

Skupina My zemědělci před úřad přijela ve čtyři ráno a hned hnůj přímo na ulici Nad Náměstím vyklopila. Celou akci živě vysílali na svém Facebooku s komentářem „Máme spolu nevyřízené účty.“ Jak sdělil ČTK policejní mluvčí Jan Daněk, policie se případem zabývá a věc řeší pro podezření z přestupku.

„Přestupky v dopravě si řeší policie, nepletu li se," komentoval incident na síti X Pavel Novotný.

Později sdíleli několik fotek s popisky jako „Dobré a voňavé ránko přejem“ nebo „Děkujeme místním občanům, že nám odpustí dočasný zápach a třeba i narovnají náš banner.“

„Hnůj jsme vysypali, abychom razatním způsobem upozornili na skutečnost, že problémy českého zemědělství nejsou řešeny ani ministrem zemědělství, Markem Výborným, ani českou vládou. Jsou pouze odsouvány z jednoho jednání na další. Především chceme upozornit na problematiku tzv. Zeleného údělu, která se promítá i do dalších průmyslových oborů, nejen do zemědělství. Vládní kroky situaci v zemědělství zhrošují, místo aby ji zlepšovaly," píše se na Facebooku My zemědělci.

Na zmíněné ceduli je fotografie premiéra Petra Fialy (ODS), ministra zemědělství Marka Novotného (KDU-ČSL) a také Novotného (ODS). Připomínají tam jeho výroky k minulému zemědělskému protestu a nemoci Aničky Slováčkové. Kromě věty „Máme spolu nevyřízené účty“ zmiňuje také datum 22. května, kdy budou protesty pokračovat. 

„Místo protestu jsme nevybrali náhodně. Řeporyjský starosta, Pavel Novotný, je členem ODS a jeho výroky na adresu zemědělců (a nejen zemědělců) byly natolik přes čáru, že jsme si je odmítli nechat líbit," vysvětlili aktivisté.

Novotný v březnu protestující zemědělce kritizoval na síti X. „Fňukáte, vyhrožujete a stěžujete si na zneužívání dezoláty, jste trapní, sebrat zbylé dotace, nechat pracovat trh,“ napsal Novotný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto My zemědělci

Štítky Pavel Novotný, Řeporyje, My zemědělci, hnůj, protest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Novotnému před řeporyjský úřad vysypali hnůj. Máme spolu nevyřízené účty, hlásá cedule  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.