Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Kelímky budeme refundovat všem slušným, říkají pořadatelé Majálesu. Hledat je budou na kamerových záznamech

Návštěvníci Pražského Majálesu, kterým po konci akce nevrátili zálohu za kelímky, podle organizátora akce své peníze dostanou zpět. Ten ale musí nejdřív vymyslet systém, jak to provést. Pořadatelé oznámili, že refundovat budou všechny slušné, které se podaří identifikovat a to pomocí kamerových záznamů.

Oblíbený Majáles skončil v sobotu zásahem policie. Jak uvedli organizátoři akce na svém Facebooku, těsně před půlnocí došla na stáncích, kde se vracela sedmdesátikorunová záloha za kelímek, hotovost.

„Příčetný člověk, který jde vrátit 1-2 kelímky (za sebe a partnera), v momentě, kdy zjistí, že v tuto chvíli stánku došla hotovost, tak vyčká, než bude v přiměřeném čase problém vyřešen, anebo - upřímně - nad "problémem" mávne rukou a odnese si dva kelímky domů,“ píše se na Facebooku Majálesu. Sehnat další peníze by podle vedení zabralo dvacet až třicet minut.

Podle organizátorů pak někteří agresivní jedinci začali útočit na stan, kde se zálohy vracely, přivolána proto byla i bezpečnostní služba a pak i policie. 

„Před ukončením Majálesu došlo ke konfliktu mezi návštěvníky a pořadateli akce. Situace na místě řešila speciální pořádková jednotka a policisté na koních. Při zákroku byly použity donucovací prostředky a také byly tři osoby zajištěny pro neuposlechnutí výzvy úřední osoby,“ citoval iDNES mluvčího pražské policie Jana Rybanského.

„V metru bylo spousta lidí, co měla v ruce 5, 6 kelímků a nám odmítli dát zálohu za kelímek na dvou stanech, kde se točilo, ještě než začaly Chinaski. Tedy už ve 22 hodin. Odkázali nás k východu, kde v půl 12, když končily všechny stage, bylo tak narváno,že jsme nemohli ani jít.To jsem nezažila. Nedivím se, že to někoho naštvalo. Všechny platby probíhaly kartou a vrácení záloh hotově?“ sdílela svoje zážitky pod postem Majálesu jedna návštěvnice.

Organizátoři s vracením peněz počítají, lidé si ale počkají. „Všem slušným, které se podaří identifikovat jako postižené tímto problémem (máme kamerové záznamy), samozřejmě budeme kelímky refundovat, dejte nám prosím malý čas, abychom vymysleli funkční mechaniku,“ informovali pořadatelé. 

Vyšetřují i to, jak je možné, že hotovost došla, měli totiž připraven víc než dvojnásobek odhadované zátěže. 


 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Kožený

Štítky Pražský Majáles, policie, záloha, kelímky, hotovost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věra Beran

proč jste brali peníze od všech, nedělali selekci : slušný-neslušný?, nebo neupozornili, že peníze budete vracet jen někomu, dle vašeho výběru, Peníze od neslušných vám nesmrděli.

Pondělí, 6. května 2024, 12:30Odpovědět

Josef Volfík

Co si to dovolují? To je zak za komančů, slušný - neslušný. A jestli někdo vracel dvacet kelémků,co je komu do toho!

Úterý, 30. dubna 2024, 21:48Odpovědět

Karel Ševčík

Nonevím jak budou vybírat jen ty slušné, když je to jejich povinnost!!!!

Pondělí, 29. dubna 2024, 20:21Odpovědět

Papaya Hladík

Házet vinu na jiné fakt umí každý. Organizátor těžce selhal a ještě hází vinu na lidi, co chtěli jen z5 své peníze. Celkem dohromady to je v podstatě velice dobrá krádež, nepřijet tam PČR, nedostal by nikdo nic, ale teď to musejí řešit. A nezapomeňte na poplatek z prodlení, takže je to víc než 70,- Kč. A nebo de vyprdněte na zálohované kelímky a bude stačit zaplatit pořádný úklid.

Pondělí, 29. dubna 2024, 17:39Odpovědět

Kelímky budeme refundovat všem slušným, říkají pořadatelé Majálesu. Hledat je budou na kamerových záznamech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.