Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vraždy přímo v bytech, dívka, co zmizela v centru Prahy. Policie vydala kalendář nevyřešených případů

Úřad služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia vydal už tradičně kalendář, ve kterém připomíná případy, které policie zatím nebyla schopna vyřešit. Chce tak na jednotlivé skutky upozornit a poprosit o jakékoliv informace, které o nich lidé mohou mít. Za Prahu jsou v kalendáři vraždy mužů ze Stodůlek a Nového Města a zmizení studentky u Karlova mostu.

Úřad ve spolupráci s krajskými ředitelstvími vybral z celé České republiky třináct vražd a jedenáct pátrání jak po zmizelých osobách, tak po identitě zemřelých. Policisté se inspirovali v zahraničí, kalendář vydali už v letech 2022 a 2023 a podle mluvčího Jakuba Vinčálka obě předchozí edice přinesly desítky cenných informací. 

Další informace a celý kalendář nejdete zde

„To dokazuje, že sebemenší poznatek může i po mnoha letech přinést zásadní průlom,“ konstatoval Vinčálek.

Za Prahu policisté vybrali případ Daniely Kýrové, která zmizela v sobotu 20. dubna 1996. Tehdy osmnáctiletá studentka z Bořanovic v okrese Praha-Východ byla se dvěma spolužáky na Karlově mostě. Před půlnocí jim nechala kabelku s občankou a osobními věcmi a šla na toaletu. Od té doby ji nikdo neviděl.

Nevyřešená zůstala i vražda Jakuba K. ze 17. září 2020. Bydlel ve sklepním studiu na ulici Wenzigova a tam ho i neznámí pachatelé zavraždili.

Spravedlnosti stále uniká i vrah Konstantina M., který muže zabil 22. prosince 2019 v jeho bytě v ulici K Zahrádkám ve Stodůlkách. Ukradl mu mobilní telefon, zlatý medailon, hodiny s černým ciferním, gravírovanou dýku, stříbrný náramek a platební kartu. 

Kalendář rozdávali i ve věznicích po celé zemi a v pobočkách Probační a mediační služby. Pokud mají lidé jakékoliv informace k případům z kalendáře, mohou psát na email kalendar@pcr.cz nebo volat na číslo 603191592.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, kalendář, pátrání, kriminalita, pomoc

Vraždy přímo v bytech, dívka, co zmizela v centru Prahy. Policie vydala kalendář nevyřešených případů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.