Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na počet událostí byly letošní svátky nadprůměrné, hlásí hasiči. Statistiku ovlivnilo počasí

Letošní vánoční svátky byly pro pražské hasiče co se týká počtu událostí nadprůměrné. Vyráželi k technickým zásahům, které byly spojené s počasím, ale i k požárům přímo souvisejícím s Vánocemi, těch byl podle mluvčího hasičů Martina Kavky stejný počet jako v loňském roce.

Hasiči zasahovali o svátcích u 96 událostí

Během vánočních svátků zasahovali pražští hasiči u celkem 96 událostí. Většinu tvořily podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky technické zásahy spojené s počasím.

Během prvního svátku vánočního zasahovali potápěči pražských hasičů u vrat Čertovky. Čistili tam naváděcí kolejnici a asistovali u zavření protipovodňových vrat. „Potápěči museli být pod vodou dlouho. Nejdelší pobyt jednoho potápěče byl 210 minut. Na dně bylo velké množství skleněných střepů, o které si potápěči prořezali rukavice a do obleků jim tekla studená voda,“ popsal zásah hasičských potápěčů Martin Kavka.

Za asistence hasičů byla dnes zavřena vrata Čertovky. Zvedá se totiž hladina Vltavy, v Praze je vyhlášena povodňová pohotovost. Hasiči monitorují i Botič v ústí do Vltavy a v Křeslicích a Petrovicích. Od jedné hodiny odpoledne také platí zákaz...

Prskavka na stromečku změnila Štědrý večer v drama. Hasiči zachránili z hořícího bytu šest lidí

Pražští hasiči museli na Štědrý večer vyrážet ke dvěma požárům vánočních stromů v domácnostech. Při prvním z nich zasahovali v ulici Plavecká v Praze 2, ještě před jejich příjezdem se z bytu evakuoval jeden dospělý a tři děti. Při druhém požáru...

Na počet událostí byly letošní svátky nadprůměrné

Požáry, které souvisely přímo s Vánocemi, byly tři z celkového počtu devíti. „Dva způsobila prskavka v blízkosti vánočního stromku, jeden svíčka na adventním věnci,“ uvedl ve zprávě pro novináře Kavka.

„S ohledem na větší počet technických pomocí spojených s počasím byly letošní vánoční svátky na počet událostí nadprůměrné, co se ale týká požárů, které souvisely s Vánocemi, je jejich počet stejný jako v loňském roce,“ uzavřel mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky hasiči, zásahy, události, Praha

Na počet událostí byly letošní svátky nadprůměrné, hlásí hasiči. Statistiku ovlivnilo počasí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.