Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Prskavka na stromečku změnila Štědrý večer v drama. Hasiči zachránili z hořícího bytu šest lidí

Pražští hasiči museli na Štědrý večer vyrážet ke dvěma požárům vánočních stromů v domácnostech. Při prvním z nich zasahovali v ulici Plavecká v Praze 2, ještě před jejich příjezdem se z bytu evakuoval jeden dospělý a tři děti. Při druhém požáru na Lyčkově náměstí v Praze 8 hasiči z hořícího bytu zachránili šest osob.

U požáru vánočního stromku v bytě na Lyčkově náměstí zasahovaly tři jednotky pražských hasičů před osmou hodinou. Pohoda u stromečku se během několik vteřin změnila ve velmi vážnou situaci, která jen díky výborné práci hasičů neskončila tragicky.

„Hasiči požár rychle dohasili a z bytu zachránili čtyři dospělé osoby a dvě děti. Ty předali do péče zdravotnické záchranné služby,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu. „Požár způsobil větší škody, příčinou byla nedbalost při používání prskavky na stromku,“ dodal mluvčí.

K požáru v Karlíně vyjížděli kromě hasičů také záchranáři, a to rovnou speciálem Fenix. „V péči jsme měli sedm osob, jedna byla ponechána na místě bez nutnosti transportu, šest jich bylo lehce nadýchaných a po ošetření jsme je převezli do zdravotnického zařízení,“ uvedli záchranáři na síti X.

Po zásahu se k situaci vyjádřil mluvčí pražských hasičů na svém soukromém profilu na síti X. „Já jsem asi pro zákaz prodeje prskavek. Jako vážně to ještě někdo nepochopil? Z bytu jsme museli zachránit šest osob!“ napsal Martin Kavka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky prskavka, stromeček, Vánoce, požár, Praha

Prskavka na stromečku změnila Štědrý večer v drama. Hasiči zachránili z hořícího bytu šest lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.