Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Praha 4 odmítá mrakodrap na rohu Vyskočilovy a Budějovické ulice

Vedení radnice Prahy 4 nesouhlasí s výstavbou administrativní budovy na rohu Vyskočilovy a Budějovické ulice. Podle radních městské části mimo jiné zhorší život v okolních domech. Novinářům to sdělil mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas. Proti výstavbě až 72 metrů vysokého domu už dříve sepsali petici místní obyvatelé. Dům developerské skupiny Karimpol má stát vedle takzvaného skleníku.

"Jsme přesvědčení, že chystaný objekt v navržené podobě výrazně zhorší denní osvětlení okolních staveb a je i v zásadním rozporu s platným územním plánem, respektive s limity možného rozvoje v tomto území," sdělil radní Patrik Opa (ODS).

Nový dům má mít pravidelný, téměř čtvercový půdorys s mírně zkoseným rohem rovnoběžně s Vyskočilovou ulicí. Vysoký má být až 72 metrů s 19 nadzemními a pěti podzemními podlažími se 70 garážovými stáními. Podle stránek developera se má jmenovat B2 Tower a má nabídnout až 12 tisíc metrů čtverečných kanceláří.

Proti stavbě se postavili před zhruba čtyřmi roky místní obyvatelé, kteří sepsali petici, pod kterou se podepsaly asi dvě tisícovky lidí. Podle petentů přitáhne budova do Krče stovky automobilů, čímž se zhorší životní prostředí a zvýší hluk.

Autoři | Foto Karimpol

Štítky ČR, správa, stavby, Praha, dům, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 4 odmítá mrakodrap na rohu Vyskočilovy a Budějovické ulice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.