Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Odborářské demonstrace omezí v Praze dopravu, dohlédnou na ně policisté

Shromáždění a pochod, které na pondělí v Praze chystají odboráři, mohou podle vedení hlavního města omezit hromadnou i osobní dopravu. Účastníky budou autobusy vozit na Letnou, odtud se pak přesunou do centra na Palachovo náměstí. Z něj pak půjdou pochodem na Malostranské náměstí.

Českomoravská konfederace odborových svazů společně s Asociací samostatných odborů svolala na pondělí 27. listopadu Den protestů, ve kterém se chtějí vyjádřit proti zdražování energií, přijatému konsolidačnímu balíčku nebo prodlužováním věku odchodu do důchodu.

Odborový svaz KOVO v rámci toho do Prahy naplánoval pochod a demonstraci na Malostranském náměstí. Další, menší, akce se bude konat i na Jungmannově náměstí.

Jak v tiskové zprávě informoval mluvčí magistrátu Vít Hofman, účastníky přivezou do Prahy na Letnou autobusy mezi desátou ráno a polednem. Sami se pak mají dopravit na Palachovo náměstí.

„Je pravděpodobné, že se účastníci zastaví také před Strakovou akademií, kde by mělo vzniknout i petiční místo. Na situaci bude i zde dohlížet policie,“ informoval Hofman. Policisté podle něj mohou operativně podle potřeby řídit nebo zastavit dopravu, spolupracovat budou i se strážníky.

MHD v Praze se při stávce nezastaví, odbory ji podpoří maximálně symbolicky

Veřejná doprava v Praze se při pondělní stávce ohlášené odbory nezastaví. V dopravním podniku se k ní aktivně nepřipojí žádný z odborových svazů, případně jen vyjádří stávkujícím symbolickou podporu. Jak bude případná podpora stávkujících ze...

Jak odboráři uvedli na svém webu, z náměstí Jana Palacha pak o půl jedné vyrazí pochod na Malostranské náměstí. Povede přes Mánesův most, Klárov, Letenskou, Josefskou a Mosteckou. Právě ten bude komplikovat dopravu, organizátoři očekávají účast před 1500 lidí.

„Od 11.00 do 15.00 hodin by měla platit dopravní opatření na Malostranském náměstí a v jeho okolí a už dopoledne pravděpodobně dojde v okolí náměstí k odklonu linek městské hromadné dopravy kvůli zvýšenému pohybu lidí v této lokalitě,“ dodal Hofman

Na náměstí pak proběhne samotná demonstrace, kde vystoupí zástupci odborářů a přečtou společné prohlášení. Akci mají ukončit okolo druhé odpoledne.

„V tuto chvíli neznáme přesný rozsah jednotlivých akcí, tudíž nelze připravit konkrétní dopravní opatření s předstihem. Jsme ve spojení s příslušnými policejními složkami a budeme připraveni dle reálného vývoje situace řídit provoz jednotlivých linek veřejné dopravy operativně dispečersky. Proto počítáme na pondělí s posílením služeb dispečerů, kteří budou v terénu sledovat situaci na jednotlivých místech a ve spolupráci s Policí České republiky koordinovat veřejnou dopravu,” doplnil vedoucí odboru Řízení a kontrola provozu DPP Robert Domašínský.

Ohodnoť článek

Foto Eva Hradilová

Štítky odbory, stávka, demonstrace, pochod, doprava, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati. Proti vražedné lichvářské zbrojařské válečnické překupnické nenasytné mafiánské chobotnici lhářů, podvodníků, převlečených soudruhů soukmenovců, falešných studentů falešných bendopráv a škol prodavačů danuschetitulů, loutky žvanilů kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí se musí spojit všichni Lidé, mluvit spolu, začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají, chodit ke všem volbám říct mafii a dost ! Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte všichni aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not war ! Více píšu ve vláknech diskusí

Sobota, 25. listopadu 2023, 06:37Odpovědět

Odborářské demonstrace omezí v Praze dopravu, dohlédnou na ně policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.