Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Hasiči zasahovali u požáru vybydlené budovy na Smíchově. Evakuovali několik bezdomovců

, aktualizováno 7. října 2023, 10:20

Objekt u Smíchovského nádraží byl od dnešních ranních hodin v plamenech. Z místa muselo být evakuováno jedenáct osob. Objekt je nyní již pod kontrolou.

Na místě požáru zasahovaly jednotky z centrální, krčské, smíchovské, modřanské, radotínské a petřinské stanice a také tři jednotky dobrovolné. Požár vybydleného objektu TESKO na odstavných kolejích Smíchovského nádraží hasiči hasili od sobotního rána. V době příjezdu hasičů byl požár v plném rozsahu (100x20 metrů), proto museli použít hned několik vodních proudů a zasahovat v dýchací technice. Hasiči z objektu evakuovali několik bezdomovců, které při prozkoumání budovy objevili.

„Používáme několik vodních proudů, z objektu jsme evakuovali 11 osob. Požár zatím nemáme pod kontrolou, snažíme se ochránit vedlejší objekty," uvedl mluvčí přažských hasičů Martin Kavka na síti X krátce po šesté hodině.

 „Stále používáme několik vodních proudů. Postupně střídáme jednotky na místě," napsal Kavka krátce po sedmé.  Požár se podařilo dostat pod kontrolu krátce po osmé hodině.

Na místě podle Kavky zasahovali také pracovníci z HZS Správa železnic a záchránaři. Ti uvedli, že na místě zasahovaly dvě posádky záchranářů, inspektor a vozidlo Fénix.

„V péči měli ženu, kolem 40 let, pro komplikace spojené s inhalací kouře. Ženu nebylo nutné transportovat do ZZ," uvedli záchranáři na síti X.

„Objekt je určen k demolici a je obýván osobami bez domova. Příčina požáru se vyšetřuje. S ohledem na počet jednotek byl vyhlášen druhý stupeň poplachu," uzavírá v tiskové zprávě Martin Kavka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasiči Praha

Štítky požár, hasiči, evakuace, Smíchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Bezdomovci si udělali ohnicek na opékání buřtů. Jakou dostanou pokutu??? ????

Sobota, 7. října 2023, 11:30Odpovědět

Hasiči zasahovali u požáru vybydlené budovy na Smíchově. Evakuovali několik bezdomovců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.