Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Na stavbě metra D spadl dělník do šachty, policie to řeší jako možnou sebevraždu

Na stavbě nové linky pražského metra D zemřel dnes ráno jeden z dělníků, který na staveništi na křižovatce ulic Na Strži a Budějovická spadl do šachty. Byl na místě mrtev. Příčiny úmrtí nyní řeší kriminalisté a vyloučena není sebevražda.

„Zasahovali jsme u pádu muže do šachty. Bohužel na místě zraněním podlehl. Případ nyní vyšetřují kriminalisté pro možnou sebevraždu," řekla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Na místo vyrazila také pražská záchranná služba, zhruba pětatřicetiletý muž byl ale už mrtvý. „Na místě tak byl pouze koroner a případem se dále zabývají policisté," uvedla mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Dnes ráno jsme byli zhotovitelem informováni o nálezu mrtvé osoby na staveništi metra D. Podle dostupných informací se nejedná o pracovní úraz, ale údajně o sebevraždu. Je nám nesmírně líto, že došlo k lidské tragédii. Případ je v šetření policie," sdělil vedoucí odboru komunikace dopravního podniku Daniel Šabík.

Stavba metra D začala loni v úseku mezi Pankráci a Olbrachtovou. Staveniště jsou na rohu ulic Na Strži a Olbrachtovy, na křižovatce Budějovické a Na Strži a potom také na Pankráci u sjezdu z ulice 5. května.

Ražby na prvním úseku metra D budou trvat zhruba do přelomu let 2025 a 2026. Stavbu provádějí společnosti Hochtief, Subterra a Strabag. Na budovaný úsek z Pankráce na Olbrachtovu naváže část z Olbrachtovy na Nové Dvory. Celkové náklady by měly být při započtení inflace předběžně 52,09 miliardy korun. Přesná cena ale vzejde až z výsledku soutěže na stavebníka pro druhý zmíněný úsek. Jako poslední bude vybudován úsek z Nových Dvorů do Depa Písnice

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky stavba, policie, sebevražda, záchranáři, dopravní podnik, metro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stavbě metra D spadl dělník do šachty, policie to řeší jako možnou sebevraždu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.