Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zničená fontána na Václavském náměstí už je zase v provozu, ochránit ji mají betonové sloupky

Vodní prvek v jižní části Václavského náměstí po nutné opravě už zase funguje. Žulové desky, které popraskaly pod koly aut a těžké techniky, museli odstranit a vyměnit za nové. Kromě kamenných laviček je teď mají ochránit i betonové sloupky.

Fontánu slavnostně otevřeli teprve minulý rok v květnu, po zimní odstávce se pak zjistilo, že šest žulových desek popraskalo a vodu nemohou spustit. Přes fontánu totiž přejížděla auta i těžká technika.

„Oprava fontány začala po dodání šesti nových desek na začátku měsíce, po odzkoušení technologické části byla tento týden uvedena do provozu,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Technologií hlavního města Prahy Simona Kopová.

Fontánu tvoří celkem šestnáct deset, každá váží okolo sto čtyřiceti kilogramů. Do těch jsou zabudovány trysky a svítidla. Voda z šestnácti trysek se vrací zpět do podzemní nádrže, tam projde filtrací a vrací se.

„Ochranu prvku před nájezdem vozidel zajišťují betonové sloupky a kamenné lavičky rozmístěné okolo celého prvku. V letní sezóně bude pro Pražany i návštěvníky hlavního města v provozu denně od 8 do 21 hodin,“ informoval místopředseda představenstva Tomáš Novotný.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Technologie hlavního města Prahy, Eva Hradilová

Štítky Václavské náměstí, fontána, Technologie hlavního města, výměna, auta, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zničená fontána na Václavském náměstí už je zase v provozu, ochránit ji mají betonové sloupky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.