Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hledá se vánoční strom pro Staroměstské náměstí. Pořadatelé nabízejí finanční odměnu

Pořadatelé největších vánočních trhů v České republice opět vyhlásili soutěž, ve které budou hledat vánoční strom, který se stane dominantou Staroměstského náměstí v Praze o letošních Vánocích. Lidé, kteří chtějí vytipovat strom vhodný na Staroměstské náměstí a poslat jej jako tip do soutěže, tak mohou učinit od čtvrtka 15. června 2023. Vítěze soutěže čeká finanční odměna.

„Nikdy nekácíme stromy, které by stejně nebylo nutné z důvodu bezpečnosti nebo plánované stavební činnosti pokácet“

Tip na jehličnan, který se stane symbolem letošní vánoční Prahy, může poslat kdokoliv, nemusí jít o majitele stromu. Pokud tedy mají zájemci ve svém okolí strom, který je krásný, ale zároveň už přerostlý a začíná být nebezpečný pro své okolí v parku, na zahradě nebo na jiném veřejném prostranství, mohou kontaktovat organizátory.

„Opět žádáme veřejnost, aby nám zasílala svoje tipy na vhodné stromy. Ať už bude stát na jejich pozemku nebo jen o nějakém vhodném vědí, mohou vybrat ten správný a získat podle pravidel deset tisíc korun,“ popsala v tiskové zprávě mluvčí Vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí 2023 Hana Tietze.

„Nikdy nekácíme stromy, které by stejně nebylo nutné z důvodu bezpečnosti nebo plánované stavební činnosti pokácet,“ uvedl ve zprávě pro novináře předseda představenstva městské společnosti Technologie hlavního města Prahy Tomáš Jílek. Právě Technologie hlavního města Prahy jsou za kácení, převoz a zdobení stromu odpovědné.

VIDEO: Pražský vánoční strom šel k zemi. Budou z něj stoly a lavice pro děti

V pátek 6. ledna večer se naposledy rozzářil vánoční strom na Staroměstském náměstí. Hned v sobotu 7. ledna dopoledne se pracovníci Technologií hlavního města Prahy pustili do odstrojování stromečku od světel a koulí. Dnes ráno už šel strom k...

Strom může růst kdekoliv v České republice

Ideálním stromem je podle organizátorů smrk ztepilý s rovnoměrným zavětvením, pravidelným kmenem a výškou zhruba mezi 23 a 25 metry. „Následně bude upravený na bezpečnou výšku 22 metrů. Růst může kdekoli v České republice. Ideální je, pokud je v blízkosti silnice, i s tím si už ale v minulosti dokázala technika poradit, a s pomocí pásového jeřábu dostat strom bez poškození na tahač s návěsem,“ popsala mluvčí a doplnila, že budoucí vánoční strom musí být zdravý, aby bylo jeho umístění do centra Prahy bezpečné.

Smrk ztepilý, který zdobil Staroměstské náměstí o loňských Vánocích, pocházel z obce Kytlice-Mlýny v Ústeckém kraji a do výšky pětadvaceti metrů rostl 58 let.

Anketu o nejkrásnější vánoční strom ovládl smrk z Karlína

Letošní anketa o nejkrásnější vánoční strom pražských městských částí je u konce. Vítězství obhájila Praha 8, která anketu ovládla už třetí rok po sobě. Pro strom na Karlínském náměstí hlasovalo hned 47 procent čtenářů. Zvítězil tak...

Vánoční strom se rozsvítí 2. prosince 2023

Tipy na letošní vánoční strom mohou lidé posílat do 15. září 2023 na email info@taiko.cz. Dalším informace o soutěži najdou zájemci přímo na webu vánočních trhů.

Vítěze, kterého čeká finanční odměna, vyberou organizátoři ve spolupráci se společností Technologie hlavního města Prahy 1. listopadu 2023. Městská společnost pak stejně jako v minulých letech zajistí pokácení, převoz a nazdobení vánočního stromu. Strom by se měl na Staroměstském náměstí v Praze rozsvítit v sobotu 2. prosince 2023, kdy zároveň odstartují trhy, které potrvají do 6. ledna 2024.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto THMP

Štítky Vánoce, strom, trhy, soutěž, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledá se vánoční strom pro Staroměstské náměstí. Pořadatelé nabízejí finanční odměnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.