Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V parku na Tusarově došlo k poničení několika stromů

Praha 7 žádá občany, aby byli pozorní ke svému okolí. V parku v ulici Tusarova se na několika stromech objevily hluboké rýhy. Městská část na facebooku oslovila občany a požádala je, aby se v případě, že zahlédnou ničení veřejného prostoru, obrátili na policii.

Odbor péče o veřejný prostor na Praze 7 zaznamenal významné poškození stromů v parku Tusarova. Podle městské části se tak hluboké rány už nikdy nezacelí. Na svých sociálních sítích sdílela MČ i snímek 3,5 roku starého poškození kůry. Takto poškozený strom sice poroste dál, ale v místě rány bude mít tendence hnít. To může v budoucnu způsobit, že bude více náchylný ke zlomu.

Komentující se pod příspěvkem vyjádřili v tom smyslu, že problémem je špatné řešení parku jako takového. Uživatel Mirek Hýl napsal po příspěvek městské části: „Místo kde tráví čas bezdomovci, Romové, feťáci, tak ten park je určitě kompletně dispozičně špatně. Zeď u Komunardů zbourat a dovolit průhled na ně. Zvedněte zadek z kanceláří a běžte se tam podívat.“

Městská část na komentář odpověděla, že naposled k poškození stromů v této lokalitě došlo před více než třemi lety, navíc k podobným poškozením dochází i na otevřených prostranstvích.

Další komentující pak vyčítá městské policii nízkou aktivitu: „Pravda je jedna - MP málo chodí a hlavně jezdí. Preventivní přítomnost na chodnících v podstatě 0.“ Další uživatel Goauld Tauri se přidává a jako příklad uvádí Stromovku: „Tyhle lidi vyhledávají místa, kde na ně není vidět. Myslím, že ve Stromovce to funguje dobře. Veřejný prostor nemá být atraktivní pro fetky a spol. Sedmikráska má být atraktivní pro rodiny s dětmi. A to není...“

Kdo je ve skutečnosti za škody zodpovědný není zatím jasné,

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MČ Praha 7

Štítky stromy, poškození, Tusarova, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V parku na Tusarově došlo k poničení několika stromů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.