Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Seniorka upadla a uvízla mezi sprchou a toaletou. Život jí zachránil přítel, který zavolal strážníky

Velmi nepříjemné chvíle má za sebou seniorka, která u sebe doma upadla a bez možnosti pohybu zůstala zaklíněná mezi sprchovým koutem a toaletou. Jelikož si nemohla zavolat pomoc, přišlo se na její situací až o několik hodin později, když se nedostavila na domluvené ošetření do zdravotnického zařízení. Tehdy se její přítel rozhodl obrátit na městskou policii. Jeho jednání ženě nakonec zachránilo život.

Přítel ženy se s obavou o její zdraví obrátil na linku 156. Strážníci vyrazili na místo jejího bydliště v Praze 10 a spojili se sousedem, který je pustil do domu a zavedl je k dotyčnému bytu.

„Zvonění a bouchání zůstalo bez reakce, proto strážníci přelezli oplocení přilehlé zahrádky patřící k bytu a přes pootevřené ventilační okénko se na ženu uvnitř dovolali,“ popsala jednání strážníků jejich mluvčí Irena Seifertová.

Žena se strážníkům ozvala a popsala jim, že upadla a nemůže se zvednout. Nikdo další klíče od bytu neměl, proto hasiči násilně otevřeli byt a strážníci i policisté v bytě nalezli nemohoucí ženu zaklíněnou mezi toaletou a sprchovým koutem.

„Protože začala ztrácet vědomí, uložili ji do stabilizované polohy, zajistili průchodnost dýchacích cest a předali přivolaným záchranářům. S podezřením na cévní mozkovou příhodu byla žena po akutním ošetření převezena do nemocnice,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky žena, záchrana, pomoc, strážníci, záchranáři, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka upadla a uvízla mezi sprchou a toaletou. Život jí zachránil přítel, který zavolal strážníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.