Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Rodina studentky z Chile, která zemřela přimáčknutá autem ke zdi, chce znát okolnosti její smrti

Obětí nehody v Praze 6, kdy auto bez řidiče přimáčklo na zeď domu ženu, je studentka z Chile. Její rodina teď zařizuje převezení těla do vlasti, hledá právníka a chce zjistit, proč přesně jejich dcera minulý týden zemřela.

Domů se měla vrátit v březnu

O události informovali na Twitteru pražští hasiči i policie. Na rohu ulic Myslbekova a Za Pohořelcem ve Střešovicích v pondělí 30. ledna samovolně rozjeté auto na chodníku srazilo ženu a přimáčklo ji ke zdi. Členové záchranných složek se ji snažili půl hodiny oživit, ovšem neúspěšně.

Po srážce s autem, které se samo rozjelo, dnes v Praze 6 zemřela chodkyně. Vůz ji přimáčkl ke zdi a ona na místě podlehla svým zraněním. Okolnosti události vyšetřuje policie.

Jak vyšlo najevo, a jak potvrdila redakci Drbny i mluvčí policie Violeta Siřišťová, obětí je třiadvacetiletá studentka z Chile Consuelo Zambra Villalobos. Do Prahy přijela studovat mezinárodní vztahy na Univerzitu Karlovu v září minulého roku, vrátit domů se měla v březnu. Praha i univerzita byly pro výměnný program její první volbou. 

Aby její tělo rodina mohla přivézt zpět, založila na internetu finanční sbírku. Mezitím zařizuje potřebnou administrativu a snaží se zjistit, co se Consuelo vlastně stalo.

Rodina shání právníka

„Policie nám řekla, že šla po chodníku na kolej, zaparkované auto se najednou rozjelo, ze svahu zrychlilo, a srazilo ji, když byla poblíž obchodu. Byla uvězněná mezi zdí obchodu a tím autem. Snažili se ji oživit třicet minut, zemřela ale ještě před tím, než ji mohli vzít do nemocnice,“ popsala redakci Pražské Drbny Lucia Dal Ferro, partnerka Consuelo, která zorganizovala finanční sbírku.

Lucia a rodina Consuelo teď komunikují s českými úřady jen přes chilskou ambasádu v Praze. „Naší nejnaléhavější potřebou je teď sehnat právníka, který začne oficiální proces, bez kterého není repatriace povolena, jak se zdá,“ uvedla Dal Ferro.

„Právníka hledá rodina i proto, že pro ni chce spravedlnost a také zjistit, co se ten den vlastně stalo. Stále je to velmi nejasné. Chtějí, aby za to někdo převzal zodpovědnost,“ dodala Dal Ferro.

Nehoda se stále vyšetřuje

Podle Dal Ferro by rodina ocenila i podporu ze strany Univerzity Karlovy. Ta s nimi ale podle jejího vyjádření komunikuje.

„Rektorka Univerzity Karlovy Milena Králíčková rodičům zesnulé studentky za Univerzitu Karlovu vyjádřila soustrast a hluboký zármutek nad nenahraditelnou ztrátou mladého života kondolenčním dopisem. V této tragické situaci s rodiči studentky komunikuje a dále napomáhá zastupitelský úřad Chilské republiky, což je obvyklý postup. Univerzita Karlova spolupracuje samozřejmě i s policií a ambasádou a je v těchto případech kdykoli nápomocna v řešení souvisejících záležitostí,“ sdělil redakci Pražské Drbny mluvčí univerzity Václav Hájek.

Jak sdělila redakci Drbny mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová, nehodu policisté stále vyšetřují, byly zadány znalecké posudky.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Drbny

Štítky smrt, studentka, nehoda, auto, policie, rodina, Chile, Univerzita Karlova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodina studentky z Chile, která zemřela přimáčknutá autem ke zdi, chce znát okolnosti její smrti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.