Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V chemické laboratoři v Praze 5 unikl sirovodík, evakuovat se muselo skoro osmdesát lidí

, aktualizováno 23. ledna 2023, 12:38

Hasiči hlavního města dnes zasahovali v laboratoři na Barrandově, kde do prostoru unikl sirovodík. Z budovy bylo evakuováno skoro osmdesát lidí, dohlíželi na ně i policisté a záchranáři, kteří na místo poslali speciální vůz Fénix.

Do ulice Geologická přijeli hasiči patnáct minut před desátou ráno. V jedné z laboratoří tam nahlásili unik chemické látky a na místo se dvěma jednotkami dorazili i chemici pražských profesionálních hasičů.

„V předmětné laboratoři se běžně likviduje menší množství sirovodíku. Během této likvidace došlo k úniku menšího množství do prostoru laboratoře,“ uvedl ve zprávě pro novináře mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Část zaměstnanců laboratoře stačila odejít před příjezdem záchranných složek, evakuaci dokončili za dohledu policie i hasičů.

„Chemici pražských hasičů provedli několik měření nebezpečných koncentrací s negativním výsledkem, budova byla odvětrána a lidé se před půl jedenáctou postupně vraceli do objektu,“ doplnil Kavka.

„Na místě zasahuje posádka záchranářů, také záchranářů specialistů pro urgentní praxi, inspektor a speciální vůz Fenix. Z evakuovaných cca 70 osob nikdo zatím naši pomoc nepotřeboval, všichni jsou bez zranění,“ informovala na Twitteru mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

„Vyšetřili jsme pouze dvě ženy, kterým bylo nevolno, nebylo nutné je transportovat do nemocnice. Zásah se tedy naštěstí obešel bez zranění a je ukončen," sdělila Poštová patnáct minut do poledni.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy

Štítky hasiči, chemická laboratoř, zásah, policie, záchranáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V chemické laboratoři v Praze 5 unikl sirovodík, evakuovat se muselo skoro osmdesát lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.