Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

V Nuslích hořel byt, přes šedesát lidí muselo být evakuováno

V noci ze soboty na neděli hořel v pražských Nuslích v ulici Nezamyslova byt. Přes šedesát lidí muselo být z domu evakuováno, z toho téměř třicet zachraňovali hasiči výškovou technikou. Vzniklá škoda se odhaduje na 1 milion korun.

K požáru byli hasiči přivoláni ve 4:17 v neděli ráno. „Po příjezdu jednotek z centrální a krčské stanice bylo zjištěno, že se jedná o požár bytu v plném rozsahu, na který byl nasazen 1 vodní proud a který byl lokalizován v 5:02 hod,“ uvedla ve zprávě pro novináře mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská

34 osob a jedna kočka byli z domu evakuováni. Dalších 28 lidí museli hasiči zachraňovat pomocí výškové techniky, mezi nimi byly i tři děti. Jedna z osob na místě zemřela, informovala o tom záchranná služba na twitteru.

Jedna evakuovaná žena měla zvyšené hodnoty oxidu uhelnatého v krvi a byla předána záchranné službě. „Po šesté hodině byli nájemníci nezasažených bytů za asistence Policie ČR puštěni zpět do svých bytů,“ doplnila Suchánská. Příčina požáru zatím není jasná. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy

Štítky Nusle, policie, požár, hasiči, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Nuslích hořel byt, přes šedesát lidí muselo být evakuováno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.