Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Pod Karlovým mostem plavali otužilci. Voda je teplá, postěžovali si

, aktualizováno 6. ledna 2023, 13:07

Dnes před polednem se pod Karlovým mostem v centru Prahy sešly desítky otužilců, aby absolvovaly Tříkrálovou plavbu otužilců pod Karlovým mostem. Tu pořádá Muzeum Karlova mostu společně s Českou otužileckou unií. Vltava má dnes šest stupňů Celsia. Akce přilákala i stovky diváků často z řad turistů.

„Lidé, kteří přijdou k vodě, ponoří se na deset vteřin a udělají si fotku, se našich akcí neúčastní, protože by to nezvládli“

Letos jde o třináctý ročník, pokud počítáme i ten loňský, který se kvůli velké vodě neuskutečnil. Účastníků je letos přes čtyřicet. „Bohužel mi přišly nějaké omluvenky z důvodu nachlazení. Ale je nás přes čtyřicet, což je obvyklý počet,“ řekl redakci Pražské Drbny předseda České otužilecké unie Vladimír Komárek.

V posledních letech bývá účastníků Tříkrálové plavby otužilců pod Karlovým mostem víc, než když akce začínala, předseda otužilecké unie to však nepřičítá zvýšenému zájmu o otužování v dobách covidu. „Tam šlo spíš o boom ponořovačů, které nepočítáme mezi otužilce. Lidé, kteří přijdou k vodě, ponoří se na deset vteřin a udělají si fotku, se našich akcí neúčastní, protože by to nezvládli,“ uvedl Komárek.

„Škoda, že není mínus deset a sníh, tohle je takové neotužilecké"

Vltava je dnes relativně teplá. „Když jsme teplotu vody měřili dopoledne, měla 6,1 stupně Celsia,“ dodal služebně nejstarší otužilec, který se obvykle plavby účastní, Vladimír Komárek. Ten se otužuje už padesát let, dnes si však kvůli nachlazení ve Vltavě nezaplaval.

Na teplotu vody si postěžoval i jeden z plavců. „Po Novém roce se voda většinou ochladí, na Štěpána 26. prosince bývá teplejší, než na tři krále. Dnes byla abnormálně teplá, šest stupňů je hodně. Dneska máme jaro venku i ve vodě," řekl redaktorovi na místě po své plavbě Petr Friesinger. Ve Vltavě se otužuje už od roku 2015, od té doby se tříkrálového plavání zúčastnil šestkrát. 

„Škoda, že není mínus deset a sníh, tohle je takové neotužilecké," povzdychl si Friesinger. Ocenil ale solidní účast, i zájem diváků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky otužilci, plavání, voda, Vltava, Karlův most, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pod Karlovým mostem plavali otužilci. Voda je teplá, postěžovali si  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.