Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Po matce se synem z Prahy pátrají už čtvrtý den, hledá je 150 lidí

, aktualizováno 2. ledna 2023, 12:12

Do pátrací akce po ženě a jejím tříletém synovi se dnes u Pece pod Sněžkou zapojilo skoro sto padesát lidí, policisté a záchranáři horské služby z Krkonoš, Jizerských hor i z Polska. Dobré počasí dovolilo i start vrtulníku.

Zmizení čtyřicetileté ženy a jejího syna, kteří žijí v okrese Praha-Západ, nahlásil minulý týden v pátek její partner a otec chlapce. Po Štědrém dnu odjeli do Pece pod Sněžkou a 27. prosince je tam viděli naposledy. Poslední místo, kde je 28. prosince odpoledne zachytily bezpečnostní kamery, bylo okolí přestupní stanice lanovky na Růžové hoře. Pokud je tam někdo viděl, může volat na linku 158.

Policistém, hasiči i horská služba pátrají po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi, kteří bydlí v okrese Praha- Západ. Odjeli do Pece pod Sněžkou a už čtyři dny se nikomu neozvali. Dnešní akce byla zatím neúspěšná, pokračovat se bude zase v...

Policisté, hasiči a členové horské služby po nich v terénu pátrají už od soboty. Dnes pátrací akce podle policejní mluvčí Ivy Kormošové čítá asi 150 lidí. „Díky příznivému počasí je přizván vrtulník,“ uvedla Kormošová. V něm je i navigátor Horské služby.

Pátrání po matce se synem z Prahy, které naposledy viděli v Peci pod Sněžkou před pěti dny, pokračovalo i v neděli. Bohužel neúspěšně. Policisté, hasiči a členové horské služby je hledali v obtížném terénu, díky dobrým letovým podmínkám jim pomohl...

„Dnes ráno se zapojilo 100 záchranářů Horské služby do rozsáhlé pátrací akce po pohřešované matce se synem. 16 kolegů je z Jizerských hor a ostatní jsou profesionální, i dobrovolní horskoslužebníci z Krkonoš,“ oznámil na webu mluvčí Horské služby Marek Fryš.

Z Polska přijelo na pomoc dvacet záchranářů z místní horské služby včetně psovoda a dvou operátorů dronu. Podle Fryše se pohybují v oblasti Růžové hory podél cesty směrem na Portášky.

„Záchranáři se v terénu pohybují v rojnici tak, aby bylo pátrání co možná nejefektivnější " doplnil jeden z účastníků pátrání.

Hasiči se dnes do akce zatím nezapojili. „Asi 30 dobrovolných hasičů prohledávalo až do včerejšího večera určené oblasti na základě pokynů policistů. Často se pohybovali v těžko přístupném a příkrém terénu. další zapojení se bude řídit požadavky policie,“ oznámili na Twitteru hasiči královéhradeckého kraje.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje, Policie ČR

Štítky policie, hasiči, horská služba, pátrání, Pec pod Sněžkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Po matce se synem z Prahy pátrají už čtvrtý den, hledá je 150 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.