Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rasistickými urážkami vůči novináři se zabývá policie

Policisté se začali zabývat rasistickými urážkami, které od jednoho z účastníků zazněly na čtvrteční demonstraci proti vládě a České televizi. Demonstrant urážel redaktora televize Richarda Samka. Už v pátek kriminalisté oznámili, že se zabývají případem, kdy jeden z účastníků stejného protestu napadl novináře serveru Aktuálně.cz Radka Bartoníčka.

Na rasistické urážky Samka upozornil v pátek server Romea.cz a zveřejnil video natočené během protestu. „Kriminalisté se již případem tohoto slovního ataku na redaktora České televize zabývají a věc šetří,“ uvedla dnes policie na svém twitteru.

Před budovou hlavního nádraží a v jejím okolí se ve čtvrtek odpoledne setkalo několik tisíc odpůrců vlády, kteří pak zamířili k České televizi na Kavčí hory, kde se chtěli dostat do živého vysílání. K tomu nakonec nedošlo a tak si tisíce...

Policie se zabývá i napadením Radka Bartoníčka

Server Aktuálně.cz v pátek zveřejnil video s děním na protestu a komentářem napadeného reportéra Bartoníčka. Policie uvedla, že se videem zabývá a zjišťuje, zda byl porušen zákon či nikoliv. Bartoníček uvedl, že při demonstraci mapoval celkové dění, dělal rozhovory a natáčel dav před sebou. Někteří jedinci se ho během té doby snažili dostat mimo čelo průvodu, přestože nikomu nebránil v pohybu, popsal. „Jeden z nich mi srazil mobilní telefon, kterým natáčím,“ doplnil. „Redakce našeho on-line deníku se ohrazuje proti vnímání role médií a novinářů jakožto subjektů konfliktů či jako reprezentantů jakékoliv strany sporů, o kterých nezávisle informujeme,“ uvedlo vedení Aktuálně.cz.

Protestu proti vládě a České televizi, který organizoval Ladislav Vrabel, se ve čtvrtek v den výročí 17. listopadu 1989 a 1939 zúčastnily tisíce lidí. Prošly Prahou k budově televize. Pochod zkomplikoval dopravu v Praze, policie zhruba na dvě hodiny uzavřela magistrálu ve směru z centra na Pankrác a dopravní podnik musel odklonit i náhradní autobusovou dopravu za metro C.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto

Štítky policie, krimi, urážky, rasismus, novináři, Praha, Radek Bartoníček, Česká televize, protest, Richard Samek, Aktuálně.cz, Sametová revoluce, Ladislav Vrabel, Dopravní podnik hl. m. Prahy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rasistickými urážkami vůči novináři se zabývá policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.