Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Praha uspořádá protipovodňové cvičení v Radotíně na břehu Berounky

Pražský magistrát uspořádá 21. a 22. října dvoudenní protipovodňové cvičení v Radotíně na levém břehu Berounky. Cvičení má prokázat připravenost města a jeho složek zapojených do ochrany metropole před velkou vodou. Součástí bude výstavba protipovodňových zábran.

 Vyplývá to z dokumentu, který dnes dostali pro informaci pražští radní. Cvičení pořádá město pravidelně, naposledy loni v říjnu v Dubči.

Účastníci cvičení zkontrolují mimo jiné úplnost veškerých komponentů hrazení, prověří nakládání a přepravu ze skladu v Dubči na místo nebo čas nutný k výstavbě hrazení. Sepíšou seznam případných závad na pevných částech protipovodňové ochrany. Cvičení prověří také správnost toku informací mezi jednotlivými složkami. Zkontrolována bude funkčnost hradidlových komor a čerpacích stanic na kanalizační síti.

Protipovodňové cvičení začne v pátek 21. října o půl sedmé večer a skončí v sobotu 22. října v šest hodin ráno. Během něj budou vystavěny protipovodňové zábrany podél Berounky, zahrne ulice K lázním, Výpadová, Věštínská, Šárovo kolo a U Jankovky. Koordinační štáb bude sídlit v budově magistrátu na Mariánském náměstí.

Cvičení město pořádá každoročně, vždy v některé z části Prahy. Loni se konalo v areálu Správy služeb hlavního města v Dubči.

Pražský magistrát vložil od ničivých povodní v roce 2002 do protipovodňové ochrany města na čtyři miliardy korun. Vybudováno bylo asi 20 kilometrů zábran, vrata uzavírající Čertovku a na Rokytce v Libni vznikla čerpací stanice a protipovodňové uzávěry přítoků této říčky. Město také postupně revitalizuje potoky a říčky, v minulosti narovnané toky navrací do jejich původních koryt.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát hl. m. Prahy

Štítky cvičení, záplavy, Radotín, Berounka, Praha, Pražský magistrát, Dubeč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha uspořádá protipovodňové cvičení v Radotíně na břehu Berounky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.