Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Desetině Prahy vypadla elektřina kvůli balonu ve vedení. Hasiči zachraňovali lidi z výtahů, nejezdily tramvaje

Zhruba desetina Prahy byla dnes večer 20 minut bez elektřiny. Výpadek postihl lokality zásobované rozvodnou Chodov, tedy části Prahy 2, 4 a 10. Příčinou byl náraz balonu do vedení. Hasiči vyprošťovali lidi uvízlé ve výtazích, výpadek omezil také provoz některých tramvajových linek.

„Nejednalo se o technickou závadu, ale podle mých informací kontakt vedení vysokého napětí s cizím tělesem," řekl řekl mluvčí Pražské energetiky Karel Hanzelka. „Mám informaci, že do vedení vletěl větší pouťový balon a došlo k automatickému vypnutí," dodal. Dodávky tak byly obnoveny po 20 minutách, " doplnil Hanzelka. Upřesnil, že nešlo o výletní balon s pasažéry.

„V důsledku výpadku elektrické energie v oblasti Prahy 2, Prahy 4 a Prahy 10 evidujeme zvýšený počet požadavků na vyproštění osob uvízlých ve výtahu," napsali hasiči kolem sedmé hodiny na twitteru. Později uvedli, že z výtahů pomohli 12 lidem.

Omezení v provozu tramvajových linek se podle organizátora pražské integrované dopravy týkalo oblasti od Nuslí až do Strašnic. Postihlo linky 4, 6, 7, 11, 14, 18, 19, 22 a 26, uvedl PID na twitteru.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky Pražská energetika, výpadek, hasiči, výtah, balon, Praha, Karel Hanzelka, Chodov, Twitter, elektřina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desetině Prahy vypadla elektřina kvůli balonu ve vedení. Hasiči zachraňovali lidi z výtahů, nejezdily tramvaje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.