Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Jaký je ideální povolební scénář? Odpovídají zastupitelé

Jak dopadnou komunální volby v Praze? Kdo bude novým primátorem? Kdo s kým vytvoří koalici a kdo skončí v opozici? Odpovědi na tyto otázky se budeme dozvídat po volbách, které proběhnou 23. a 24. září. Jaký je ale ideální povolební scénář pro pražské zastupitelské kluby? Na to odpovídají sami zastupitelé v novém dílu Politické koridy.

Otázka: Jaký je ideální scénář povolební scénář pro váš zastupitelský klub, s kým byste v ideálním případě vytvořili koalici a co by byla první věc, kterou byste se snažili prosadit??


Odpovědi jsou řazeny podle data a času doručení do redakce.


ANKETA: Kdo by se měl stát primátorem Prahy?

Svého kandidáta na primátora hlavního města Prahy nabídne v zářijových volbách celkem 22 politických hnutí. O post primátora budou bojovat kromě stávajícího primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) například starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha sobě),...

Jan Čižinský (Praha sobě)

Koalici chceme stavět na stejném základu jako je ta současná. Ruku Pražanům dávám na to, že nepůjdeme do koalice s hnutím ANO, ani s politiky koalice SPOLU, kteří jsou obžalovaní, vyšetřovaní, nebo spojení s kauzou Dozimetr, případně spojení s temným obdobím pražských kmotrů. První věc, kterou bychom udělali? Prostě bychom pokračovali v rozdělané práci, od nových tramvajových tratí přes metro D, nové mosty až po stavbu Průmyslového paláce.

Ondřej Prokop (ANO)

Priorita je pro nás určitě pomoci lidem, aby pražské rodiny a senioři zvládli celou krizi. V posledních týdnech vidím, jak se většina stran vymezuje proti těm ostatním a skoro to vypadá, že takový Jan Čižinský nebo Piráti s nikým vlastně vládnout nechtějí. Přijde mi to hloupé. Všichni bychom měli mít stejný zájem, a to je, aby se v Praze dobře žilo. To znamená, že po volbách bychom měli porovnat programy, říct si, kdo má jaké priority a podle toho postupovat při skládání koalic.

Viktor Mahrik (Piráti)

Jako vždy se budeme řídit svou povolební strategií a samozřejmě programovou shodou ve věcech důležitých pro budoucnost Pražanů. Rozhodně je pro nás vyloučená spolupráce s extrémisty jako jsou SPD a KSČM. Dale odmítáme sedět v městské radě s trestně stíhanými nebo obžalovanými osobami, které mají na kandidátkách nekteří naši političtí konkurenti.


Ze zastupitelských klubů TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu a ODS na dotaz redakce nikdo neodpověděl.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Horňák

Štítky politická korida, korida, politika, zastupitelé, volby, Praha, koalice, Jan Čižinský, ANO 2011, Česká pirátská strana, Praha sobě, Temné období, Akce Dozimetr, ODS, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Jaký je ideální povolební scénář? Odpovídají zastupitelé  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.