Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sněm ANO vybral kandidáty do voleb. Kandidátem na primátora by mohl být Nacher

Krajský sněm pražského hnutí ANO v úterý vybral kandidáty do podzimních komunálních voleb, o lídrovi a kandidátovi na primátora zatím nerozhodl. Stane se tak později na základě dalších jednání. Řekl to předseda zastupitelského klubu ANO na magistrátu Ondřej Prokop. Kandidátem na primátora by mohl být podle dřívějších informací poslanec a městský zastupitel Patrik Nacher. ANO v předchozím volebním období vládlo na magistrátu hlavního města s ČSSD, nyní je s ODS v opozici.

„Podařilo se nám dát dohromady silnou kandidátku, kde jsou jak zkušení zastupitelé, aktivní lidé z městských částí, ale i třeba kolegové se zkušenostmi z vyšších pater politiky," uvedl Ondřej Prokop.

Lídra kandidátky se zástupci pražského ANO rozhodli zvolit později. „Za mě má podporu Patrik Nacher, rád mu pomůžu, ale respektuji jeho přání, že si chce projít primárkami," uvedl Prokop.

Nacher se měl stát kandidátem na primátora za ANO již před čtyřmi lety, avšak tehdy jej v čele kandidátky nahradil podnikatel Petr Stuchlík. Poté, co ANO skončilo v opozici, se Stuchlík po několika měsících vzdal mandátu a z politiky odešel.

Na druhém místě kandidátky bude právě Prokop, třetí místo patří bývalé poslankyni Barboře Kořanové (Praha 16) a čtvrté místostarostovi Prahy 15 a městskému zastupiteli Václavu Bílkovi. Na sedmém místě pak je někdejší místopředsedkyně ANO a starostka Prahy 10 Radmila Kleslová.

Finální podobu kandidátní listiny bude ještě schvalovat celorepublikový výbor hnutí ANO. Jednání by se mělo uskutečnit v červnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Aktron / Wikimedia Commons

Štítky ANO, volby, Patrik Nacher, Praha, ANO 2011, primátor, ČSSD, ODS, Petr Stuchlík, Václav Albín z Helfenburka, Radmila Kleslová, Barbora Kořanová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněm ANO vybral kandidáty do voleb. Kandidátem na primátora by mohl být Nacher  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.