Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Doprava i "normální život". Co je největším problémem centra Prahy?

Parkování, doprava obecně, nedostatek zeleně, platformy pro krátkodobé ubytování nebo čím dál složitější "normální život"? Na největší problémy centra Prahy jsme se ptali zastupitelů. Přečtěte si, co je největším problémem podle nich, a jaké řešení navrhují.

Vyberte jeden problém centra Prahy, jehož vyřešení by mělo být v moci magistrátu hlavního města Prahy. Jaký je váš plán na vyřešení daného problému?


Odpovídat může kdokoliv ze zastupitelského klubu. Odpovědi jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Patrik Nacher (ANO 2011), Viktor Mahrik (Piráti) a Jiří Pospíšil (TOP 09 a STAN - Spojené síly pro Prahu) na dotaz redakce neodpověděli.​ Odpovědi nejsou redakčně upraveny.


Jan Čižinský (PRAHA SOBĚ)

Centrum Prahy potřebuje rovnováhu. S kolegy z PRAHA SOBĚ se snažíme, aby žít v centru bylo opět potěšení. Pro rodiny, maminky s dětmi, seniory… V posledních desítkách let jim jejich město vzali všichni, kdo pořád někam spěchají. S Adamem Scheinherrem, náměstkem primátora pro dopravu, pracujeme na tom, aby se konečně začal klást důraz na práva všech, kdo chodí pěšky, jezdí v MHD nebo na kole. V součtu je totiž v centru města takových lidí zdaleka nejvíc. Proto zklidňujeme tranzitní dopravu v historickém centru a budeme v tom pokračovat. Samozřejmě zároveň musíme rezidentům z Prahy 1 a přilehlých částí zajistit, aby mohli svým autem pohodlně zajet na nákup nebo k lékaři.

Alexandra Udženija (ODS)

Za největší problém centra Prahy a nejen centra, považuji dopravu a parkování. Obojí je z velké části v kompetenci Magistrátu, který v těchto případech, které skutečně trápí většinu Pražanů, zatím bohužel moc aktivity nevyvíjí. Řešení je přitom nasnadě: dostavit okruhy, jak vnější tak vnitřní, zkapacitnit průjezd těch nejexponovanějších míst a konečně uvést v život skutečně funkční, celopražské parkovací zóny. Zatím ovšem magistrátní koalice průjezdnost silnic pouze zhušťuje a celopražský systém parkovacích zón je i přes předvolební sliby stále v nedohlednu. O navýšení parkovacích kapacit ani nemluvě.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky politická korida, korida, politika, zastupitelé, centrum, problémy, Praha, doprava, Patrik Nacher, Pražský magistrát, Jiří Pospíšil, ANO 2011, Česká pirátská strana, TOP 09, Starostové a nezávislí, Spojené síly pro Prahu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Svoboda slova i delani, pirati, ods nenechaji obcany delat co chteji, rad bych parkoval kde chci, rad bych jezdil po leve strane a zakony a narizeni se mi vubec nechce dodrzovat, mame preci svobodu.

Pátek, 9. října 2020, 17:40Odpovědět

POLITICKÁ KORIDA: Doprava i "normální život". Co je největším problémem centra Prahy?  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.