Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Ondřej Kolář: Trestní řízení proti zastupitelům Prahy 6 je na každý pád divadlo

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) má podle svých slov policejní ochranu kvůli Rusovi, který ho má za úkol zlikvidovat. Podle Koláře hrozí riziko také pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti) a starostovi pražských Řeporyjí Pavlu Novotnému (ODS). Kolář, Hřib i Novotný čelili v posledních týdnech kritice Ruska kvůli krokům, které učinily jejich úřady. V krátkém rozhovoru se rozpovídal pro redakci Pražské Drbny.

Starosta Prahy 6 čelí kritice Ruska kvůli odstranění sochy sovětského maršála Ivana Koněva z náměstí Interbrigády. Na místě by měl vzniknout nový památník připomínající osvobození Prahy za druhé světové války. 

Zkuste čtenářům popsat, jak nyní vypadá váš běžný den?
Můj běžný den vypadá tak, že jsem prakticky pořád v práci. Aby mi nedrblo, tak pracuji, díky moderní technice mohu být se svými kolegy ve spojení kdekoliv a kdykoliv.

Jak jste se o tom, že vás čeká policejní ochrana, dozvěděl a co se pro vás změnilo?
Policejní ochrana mi byla přidělena kvůli policií vyhodnoceného rizika, pro mě to znamená omezenější pohyb a dodržování pokynů, které od svých strážců dostávám.

Jak nyní řídíte úřad?
Úřad, jak už jsem naznačil, řídím především prostřednictvím on-line konferencí, ale počítám, že nejsme jediný úřad, který tak v České republice teď funguje.

Piráti navrhují odstraněnou sochu maršála Koněva prodat a peníze darovat obětem komunismu. Jak se k tomuto návrhu stavíte?
Pirátský návrh je pirátský návrh, já osobně se k možnosti přesunu sochy do Ruska stavím v tuto chvíli negativně. Rusům jsme sochu opakovaně nabízeli, oni ji opakovaně odmítali a vyhrožovali nám. Teď o sochu nežádají, ale kladou si ultimáta. Za takové situace je jakékoliv jednání nemožné.

Rusko zahájilo vaše trestní stíhání. Jde podle vás pouze o „divadlo“ pro ruské publikum?
Trestní řízení proti zastupitelům Prahy 6 je na každý pád divadlo.

Poměrně ostře se proti vám vyhraňují komunistické špičky (Vojtěch Filip, Zdeněk Ondráček), které bezpečnostní riziko zlehčují. Sledujete jejich názory v médiích či na sociálních sítích?
Poslední otázce nerozumím, je v ní nějaký divný shluk písmen... asi nějaká jména?

Starosta Kolář se kvůli výhrůžkám skrývá na neznámém místě

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář se kvůli výhrůžkám skrývá na neznámém místě. Podle informací České televize je v téměř v absolutní izolaci a ani rodina neví, kde se úkryt nachází. Podle některých médií je Kolář v ohrožení života poté, co nechal...

Piráti navrhují prodej sochy Koněva. Peníze chtějí dát obětem komunismu, starostu hodlají vyměnit

Piráti z městské části Praha 6 navrhují odprodej sochy maršála Koněva, která je nyní umístěna v depozitáři. Cena by podle návrhu usnesení, které chtějí projednat na nadcházejícím zastupitelstvu, měla vycházet ze znaleckého posudku. Peníze chtějí...

Starosta Prahy 6 je pod policejní ochranou. Podívejte se, jak se vyvíjela kauza kolem odstranění sochy Koněva

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) má po odstranění sochy maršála Koněva policejní ochranu. S informací přišel Respekt, podle kterého může být Kolář v nebezpečí. Spolu s ním je chráněn i pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Na možnou...

Ohodnoť článek

Foto Veronika Rejmanova

Štítky Praha, Praha 6, Koněv, Rusko, Kolář, Policie, Ondřej Kolář, divadlo, Zdeněk Hřib, Pavel Novotný, socha, ODS, Česká pirátská strana, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ondřej Kolář: Trestní řízení proti zastupitelům Prahy 6 je na každý pád divadlo  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.