Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Starosta Kolář se kvůli výhrůžkám skrývá na neznámém místě

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář se kvůli výhrůžkám skrývá na neznámém místě. Podle informací České televize je v téměř v absolutní izolaci a ani rodina neví, kde se úkryt nachází. Podle některých médií je Kolář v ohrožení života poté, co nechal odstranit z náměstí Interbrigády sochu maršála Koněva.

„Jsem na odlehlém místě, vypnul jsem si telefon, vypnul jsem si všechno. Je pravda, že je tady nějaký bezpečnostní režim,“ řekl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář České televizi.

Minulý týden se objevily zprávy, že je pod ochranou české policie na neznámém místě. „Mám malé děti, snažím se to na ně nepřenášet. Snažíme se dělat, jako by se nic nedělo,“ dodal.

Sochu nechala městská část demontovat začátkem dubna, když k odstranění využila nouzový stav. Přesun sochy se podle starosty chystal od září, rada o odstranění rozhodla na mimořádném zasedání v noci z 2. na 3. dubna.

Radnice tehdy využila nynější situace, kdy je v zemi striktně omezen volný pohyb na veřejnosti, protože se tak přesun Koněvovy sochy do depozitáře mohl odehrát bez "humbuku".

Starosta Prahy 6 je pod policejní ochranou. Podívejte se, jak se vyvíjela kauza kolem odstranění sochy Koněva

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) má po odstranění sochy maršála Koněva policejní ochranu. S informací přišel Respekt, podle kterého může být Kolář v nebezpečí. Spolu s ním je chráněn i pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Na možnou...

Starostova slova způsobila pořádný poprask mezi příznivci Ruska. Starosta Kolář totiž zmínil demonstrace, kde účastníky nazval "prapodivnými lidmi z pravicové i levicové spodiny", kteří loni v září protestovali proti zakrytí sochy ochrannou plachtou.

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) má po odstranění sochy maršála Koněva policejní ochranu. S informací přišel minulý týden Respekt, podle kterého může být Kolář v nebezpečí. Spolu s ním je chráněn i pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Na možnou bezpečnostní hrozbu měl být upozorněn také starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS).

Trojice pražských politiků se dlouhodobě vyhraňuje proti ruskému režimu. Zdroje Respektu tvrdí, že do Prahy přicestoval ruský občan, který by mohl pro Koláře představovat ohrožení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Rejmanova

Štítky Praha, Praha 6, Koněv, Rusko, Kolář, Policie, Ondřej Kolář, socha, Česká televize, Zdeněk Hřib, Pavel Novotný, ODS, Česká pirátská strana, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosta Kolář se kvůli výhrůžkám skrývá na neznámém místě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.