Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Prezident zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Podívejte se na jeho program

Prezident České republiky Petr Pavel dnes zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Petr Pavel s manželkou Evou dnes po půl deváté navštívil Základní školu Cimburkovu na pražském Žižkově. Během návštěvy metropole, která bude trvat 27. a 28 června, se prezident zúčastní pietního shromáždění k uctění památky obětí komunismu na Malé Straně, poobědvá s primátorem a navštíví staveniště metra D. Podívejte se na konkrétní program prezidenta během návštěvy hlavního města.

Dnes prezident poobědvá s pražským primátorem

Dnes v půl deváté prezident s manželkou Evou přijel k ZŠ Cimburkova, kde ho přivítal primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS), ale také starosta Prahy 3 Michal Vronský (TOP 09) a později se setkal s žáky. Od starosty Prahy 3 dostal prezidentský pár pasy Svobodné republiky Žižkov.

V deset hodin dopoledne se prezidentský pár zúčastnil pietního shromáždění k uctění památky obětí komunismu na Malé Straně. Pak už se přesunul k Rezidenci primátora hlavního města Prahy na Mariánské náměstí, kde absolvoval pracovní oběd s pražským primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS) a jeho manželkou Pavlou Svobodovou.

V půl jedné se Petr Pavel zúčastnil schůzky k problematice školství se zástupci vedení Prahy, kraje, MŠMT a dalšími odborníky a na půl druhou byla naplánovaná debata s vedením hlavního města, městských částí a předsedy zastupitelských klubů pražského zastupitelstva.

Krátce před tři čtvrtě na čtyři Petr Pavel dorazil k budově Masarykova ústavu a Archivu Akademie věd v Libni, kde položil kytici k bustě T. G. Masaryka, pronesl krátký proslov a přestřihl pásku při příležitosti slavnostního otevření prezidentské knihovny T. G. Masaryka.

Prezident se do vily na Hradě přestěhuje v létě, víkendy bude trávit v Černoučku

Prezident Petr Pavel se s manželkou Evou do Lumbeho vily na Hradčanech přestěhují během léta. Interiéry nechali upravit, nelíbilo se jim totiž vybavení, které tam měla Ivana Zemanová. O víkendech budou jezdit do Černoučku na Litoměřicku, kde...

Ve středu Pavel navštíví staveniště metra D a areál neziskovky Jahoda na Černé Mostě

Podobně pestrý program bude mít Petr Pavel také ve středu. Před půl jedenáctou je naplánovaný příjezd prezidenta k Centru architektury a městského plánování v areálu Emauzy v Praze 2, kde proběhne představení CAMPu a IPRu a také debata na téma Dostupnost bydlení v Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy.

Před půl druhou se prezident přesune na staveniště metra linky D a absolvuje prohlídku tunelu.

V půl čtvrté čeká prezidenta tiskový brífink s novináři před areálem neziskové organizace Jahoda na Černém Mostě, který bude následovaný návštěvou samotného centra a setkáním s klienty, čímž prezidentova návštěva v Praze vyvrcholí.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky prezident, Petr Pavel, návštěva, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Dá hodně práce navštívit všechny tunely od r1990, 130 000 neZiskovek včetně nz. barmských žen, všechny pomníky a jejich oběti převlečených soudruhů soukmenovců kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek z Kolínska jako Rakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Vicepresident, My Lai, Četa, Forest Gump o Vietnamu, Lidi co znám, Vítejte vŘecku pane inspektore, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci neschopnými dělat něco pro obyvatele Země, písně Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Sexuální násilí, Sami, Nightwork píseň pro Pražáky, Sami, Iluze o lůze. LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky zblízka, Maškarní ples, Markéta, Mávátka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, dnes speciálně píseň Dál se háže kamením: Kříže se nemění, jen příjmení a jména. Potom se omluvime, pomníky postavíme a ozdobíme..." Dnes o děkanu Ševčíkovi.

Úterý, 27. června 2023, 13:47Odpovědět

Prezident zahájil dvoudenní návštěvu Prahy. Podívejte se na jeho program  |  Politika  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.