Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Desítky umělců dnes večer vystoupí v Národním divadle v rámci akce Národ sobě, kultura tobě

Dnes večer bude Národní divadlo hostit největší koncert ve svých dějinách. Více než tříhodinový koncert s názvem Národ sobě, kultura tobě představí čtyři desítky umělců. Nejen sóloví umělci, ale také kapely různých žánrů chtějí svým vystoupením upozornit na stav, v němž se nyní česká kultura v souvislosti s pandemií koronaviru nachází. Cílem akce je lidem zpříjemnit čas při čekání na zlepšení podmínek ke konání koncertů i divadelních a tanečních představení.

Koncert na šesti scénách v budově Národního divadla

Více informací a kompletní program koncertu se zájemci dozví na webových stránkách na TOMTO ODKAZE nebo na facebookové události celé akce.

Koncepce večera sází především na neobvyklá nebo ne často slýchaná umělecká spojení. Část účinkujících doprovodí Orchestr Národního divadla, za domovskou scénu vystoupí také baletní sekce. V přímém přenosu ČT Art od 20.10 hodin uvidí diváci skupiny Lucie, Monkey Business, Wohnout nebo Mig 21, zazpívají také Dan Bárta, Václav Neckář nebo Vojta Dyk. Prostor dostanou i zástupci alternativnějších směrů, například rapeři z PSH. Podle organizátorů by se měla k účinkujícím na dálku připojit i britská kapela Morcheeba.

Koncert se uskuteční na šesti scénách v historické budově divadla. Mluvčí instituce Tomáš Staněk zdůraznil, že akce bude respektovat všechna platná koronavirová opatření. Jednotlivé lokace jsou dezinfikované a stavebně oddělené, umělci se na nich budou průběžně střídat a všichni před příchodem absolvují měření teploty. Šatny mají oddělené a v zákulisí budou všichni nosit ochranné pomůcky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Národní divadlo

Štítky ČR, hudba, koronavirus, kultura, Praha, Národní divadlo, divadlo, koncert, pandemie covidu-19, Národ Sobě, hudební skupina, představení, Dan Bárta, Václav Neckář, Vojtěch Dyk, Tomáš Staněk, Lucie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desítky umělců dnes večer vystoupí v Národním divadle v rámci akce Národ sobě, kultura tobě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.