Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TÝDEN V PRAZE: Con, randění a strašidla na Čertovce

Už se nemůžeme dočkat příštího týdne, kdy nás v Praze čeká spousta zajímavých kulturních událostí. Kam se můžete jít podívat? Inspirujte se našim výběrem.

Benefice pro Limity jsme my - Praha - Cross

Cross Slam - nová generace vol. 18

Cross Club (Plynární 23), 18. 8. 2020, 19:30

V tento den se konají v Crossu dvě akce, ale zato za cenu stejného (nulového) vstupného. Venku vás čeká Cross Slam moderovaný mistrem slova Anatolem Svahilcem; v rámci tohoto klání vás čeká sedm nových tváří s odlišnými žánry. Uvnitř klubu můžete podpořit svou účastí neziskovku Limity jsme my, jejímž zájmem je vyřešení klimatické krize zastavením jednoho z nejhorších jevů v současné moderní společnosti: uhelných elektráren. Akce ale nebude probíhat ve výhradně závažném duchu. Čeká vás vystoupení hardcore kapel Gagarin a Bolehlav, electro space punk FERTILIZER a synthwave projekt Zagami Jericho. O občerstvení se stará spolek Food Not Bombs, jehož cílem je nakrmení hladových, a to s hlavní myšlenkou nakrmit je z prostředků vyhrazených pro armádu a podporu válečných konfliktů.

Strašidelná Čertovka

Muzeum Karla Zemana (Saská 3), 19. 8. 2020, 17:30

Konečně tu máme skutečnou lahůdku pro rodiny s dětmi: večerní plavba loďkou po kanále Čertovka, kde nejenom že prozkoumáte záhadná zákoutí Čertovky, ale potkáte také několik legendárních malostranských strašidel. Lodička vyplouvá každých 15 minut až do 18:30. Plavba trvá půl hodiny a je nutné přijít 10 minut před jejím zahájením. Lístek na plavbu zakoupíte zde.

Autorské čtení na téma randění

Kafe Petrohradská (Petrohradská 13), 20. 8. 2020, 18:00

Dva pohledy na jedno společné rande autorů Emy Krásové a Pavla Hénika; jak se liší mužský a ženský pohled na téže situaci, zejména jsou-li to autoři s odlišnou pozorovací schopností? Během čtení zaslechnete také několik ukázek z knih těchto autorů: Styky s Emou Emy Krásové a Brnění Pavla Hénika. Vstup je zdarma.

PevnostCon

TJ Sokol Zlíchov (Nad Zlíchovem 255), 22. 8. 2020, 11:00

Literární časopis Pevnost pořádá o víkendu tuto skvělou party/con v zlíchovské sokolce. Setkáte se zde se spisovateli, hudebníky i redaktory časopisu Pevnost. Bude možné se zde i najíst a napít skvělé medoviny. Na venkovní stagi vás čeká například vystoupení šermířské společnosti Servus Bellum a středověký kejklíř Thomas Lupino. Vstupné: 350 Kč, děti zdarma.

Ohodnoť článek

Foto Facebook Servus Bellum

Štítky kultura, společnost, Praha, události, Čertovka, Cross Club, kulturní akce, Food Not Bombs, Česká obec sokolská, Muzeum Karla Zemana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TÝDEN V PRAZE: Con, randění a strašidla na Čertovce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.